DRAMATISK: Nina Jensen ble mor for første gang i mars. Nå skal samboeren inn til kreftoperasjon. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRAMATISK: Nina Jensen ble mor for første gang i mars. Nå skal samboeren inn til kreftoperasjon. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Nina Jensen frykter at samboeren er rammet av hjernekreft: – Helt ulidelig

Nina Jensen (42) og samboeren fikk nylig et barn – kort tid etter kom den nedslående nyheten om samboerens sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nina Jensen og Nicolai Roan ble foreldre for første gang i mars. Tirsdag må Roan inn på sykehus for å operere bort det legene tror er hjernekreft.

«Gjennom mitt liv som miljøaktivist har jeg kjempet mange krevende kamper, men ingen kamper har vært i nærheten av den vi står oppe i nå. Min fantastiske samboer Nicolai Roan, min sjelevenn, viktigste støttespiller og rådgiver og største kjærlighet, skal imorgen inn til operasjon for det de mistenker er hjernekreft»

Slik forklarer Nina Jensen på Facebook at hun har holdt seg borte fra offentligheten den siste tiden.

TV 2 var i kontakt med Jensen ved 15.30-tiden tirsdag. Da ventet de fremdeles.

– Det er ulidelig, sier Jensen, og ønsker ikke si noe mer utover det hun og samboeren har skrevet på Facebook.

Fra lykkerus til kreft-melding

Jensen og Roan fikk sønnen Eik i mars. Jensen er en av de mest profilerte miljøforkjempere i Norge, og er også søsteren til finansminister Siv Jensen. Hun sluttet som WWF-sjef i 2017 for å lede Kjell Inge Røkkes gigantprosjekt, forsknings- og ekspedisjonsskipet REV.

Nicolai Roan skriver på sin facebookside at livet har vært en berg- og dalbane den siste tiden. Fra toppen av lykke ved å få sønnen Eik med kvinnen i hans liv, til nyheten om at han trolig har hjernekreft, og skal opereres tirsdag.

«Forhåpentligvis overlever jeg, og blir frisk i framtiden. Jeg har alltid kjempet for en bedre og mer bærekraftig framtid, og kreften som fortærer planeten vår. Jeg skal aldri slutte å kjempe for det så lenge jeg lever», skriver han.

– Skal vinne denne kampen

Nina Jensen legger ikke skjul på at det er vanskelig å akseptere samboerens alvorlige sykdom.

«Jeg får lyst til å skrike, kaste opp, svime av og slå til noen på samme tid. Det føles helt uvirkelig (...) Jeg nekter fortsatt å tro det er sant og håper de vil gi oss gode nyheter imorgen etter operasjonen. Vi har kjempet og vunnet mange kamper sammen, og vi skal vinne den, også» skriver Jensen.