To søstre hadde vært på Oslo-tur og var på vei til hjem til Lørenskog da de hørte raske skritt bak mens de gikk i en undergang.

– Jeg merket at en person tok på meg. Da ble jeg veldig redd. Jeg ringte politiet, nærmest i sjokk, og sa bare «det var han mannen fra Åsted Norge», sier kvinnen til TV 2.

Pågrep mann

Politiet var heldigvis i nærheten og pågrep mannen kort tid etter.

Politiet hadde tidligere etterlyst en mann som krenker unge kvinner. Han ble etterlyst på TV 2-programmet «Åsted Norge» etter at han i september antastet en ung jente på Lørenskog.

Mannen er nå tiltalt for å ha overfalt seks kvinner.

Hans yngste offer var bare 15 år da han ifølge tiltalen forsøkte å trekke av henne buksen og legge henne i bakken.

Mannens siste offer vil være anonym fordi hun frykter hevn fra gjerningsmannens venner.

– Det gikk veldig fort. Plutselig dro han opp en lang kåpe jeg hadde på meg, tok meg på rumpa med begge hendene og lagde en slags skremmelyd.

Er blitt engstelig

Hun er glad hun var sammen med søsteren sin.

– Hvis jeg hadde vært alene, tror jeg at han kunne ha lagt seg over meg, og jeg ville havnet i en veldig hjelpeløs situasjon.

Kvinnen vil være anonym, fordi hun frykter reaksjoner fra mannens venner.
Kvinnen vil være anonym, fordi hun frykter reaksjoner fra mannens venner.

I ettertid har hun vært mye engstelig og har tenkt på hva som kunne skjedd.

Politioverbetjent ved Lørenskog lensmannskontor, Robert Flisen, forteller at det var flaks at det var en patrulje i nærheten.

– Ganske tidlig i telefonsamtalen nevnte offeret at hun syntes det lignet på mannen som hadde vært omtalt i media. Da kunne patruljen lete etter personen vi hadde bilder av, sier Flisen.

Ved en bussholdeplass i nærheten ble gjerningsmannen pågrepet av patruljen. Fornærmede kunne identifisere ham som samme mann som hadde antastet henne i undergangen.

Etter fem måneder i varetekt måtte mannen (36) møte i Nedre Romerike Tingrett i slutten av april.

Straffbare forhold

Jane Lundstadsveen, politiadvokat i Øst Politidistrikt forteller til Åsted Norge at det er seks fornærmede i saken, kun kvinner, i alderen 15-30 år.

– Overfor alle fornærmede har tiltalte trådt over en intimgrense, som på ingen måte er akseptabelt og det er straffbart. Tiltalte har befølt jentene på ulike steder av kroppen. Det være seg rumpa, puppene og tatt hånden foran munnen deres.

Søstrene forteller at de synes det var vanskelig å se tiltalte i retten. Likevel skal det bli godt å legge saken bak seg.

– Jeg håper at han får en slags straff, men jeg håper også han får hjelp fordi det kan virke som om han sliter psykisk, sier hun som ble antastet.

– Det har så mye å si for hverdagen vår, og trygghetsfølelsen vår.

Dommen har ennå ikke falt, men er ventet i løpet av uken.