Rekdal-dobbel snudde kampen – Norge slo Sverige i G17-EM

Thomas Rekdal scoret begge målene da Norges U17-landslag i fotball vant 2-1 i EM-kampen mot Sverige mandag.

FEIRER: Thomas Rekdal mot Sverige. Foto: Lee Smith

Sverige tok tidlige ledelsen ved Fredrik Hammar. Kun fire minutter var spilt da Sverige vant ballen på midten og slo en høy ball inn i feltet. Et nølende norsk forsvar gikk ikke etter ball, og Hammar banket ballen forbi Rasmus Semundseth Sandberg.

Fem minutter før pause viste Thomas Grevsnes Rekdal fram skuddfoten da han banket inn utligningen med venstrebeinet etter en svak, svensk klarering. Den svenske keeperen hørte kun suset fra ballen da det passerte han på vei inn i mål minuttet før hvilen.

Starten på 2. omgang var også jevn, men etter hvert tok over Norge over. Avgjørelsen falt ti minutter før full tid. Norge fikk frispark på utsiden av 16-meteren. Thomas Rekdal tok fart og prikket inn sitt andre mål for dagen.

Rekdal er nevø av tidligere landslagsprofil Kjetil Rekdal.

– Han har for vane å score mot Sverige. Han scoret to også forrige gang vi møtte dem. To flotte scoringer i dag og det er viktig at vi har spillere som kan score slike mål, sier landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no etter kampen.

Med seier over «søta bror» har Norge fire poeng før siste gruppespillskamp mot Slovenia torsdag. Fredag spilte Norge 0–0 mot Portugal.

– Det er alltid godt å slå svenskene. Det liker vi, sier Halle.