Denne deilige salaten er perfekt for fine sommerdager

Prøv deg på en søtpotetsalat med quinoa og frukt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenches friske og fargerike søtpotetsalat med quinoa og frukt passer ypperlig på fine sommerdager.

Oppskrift

Ca 500 g søtpotet

2 ss olivenolje

Salt, pepper

Ca 100 g quinoa, bulgur, steelcut havre , perlespelt eller linser/ bønner

10-12 stk sukkererter

ev 2-3 vårløk

1 paprika

1 rødløk

1/2 rød chili

1 mango

1 appelsin eller grapefrukt

valnøtter

Dressing :

1 lime

2 ss olivenolje

Salt, pepper

Ev finhakket chilli og frisk ingefær

Slik gjør du

Varm stekeovnen til 200 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter, legg in en liten langpanne / ildfast form og vend inn olje , salt og pepper. Stek/ bak i varm stekeovn ved 200 grader i ca 20 min til bitene er møre .

Skyll i quinoa, bulgur, steelcut havre, perlespelt eller linser/ bønner rennende kaldt vann. Ha over i en kasserolle, tilsett vann og kok under lokk i ca 15 min. Sjekk koketid på pakken til det du ønsker å bruke.

Legg sukkerertene i kokende lettsaltet vann, kok opp og skyll raskt i kaldt vann.

Del paprika i biter, rødløk i tynne båter, finhakk chili (uten frø), skrell og del mango i terninger og appelsiner i båter.

Anrett alle ingrediensene på et serveringsfat .

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og fordel over salaten. Avslutt med friske mynte blader og persille .