TREKKPLASTER: Niki Terpstra har gjort sine saker svært bra i 2018. Nå kommer han til Norge.
TREKKPLASTER: Niki Terpstra har gjort sine saker svært bra i 2018. Nå kommer han til Norge. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Historiens sterkeste Tour des Fjords-felt

En rekke store sykkelprofiler har meldt sin ankomst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22. mai starter Tour des Fjords i Lindesnes. Etter målganger i Grimstad og i Kristiansand, avsluttes rittet i Egersund 24. mai.

Totalt er det ni World Tour-lag som stiller til start i Lindesnes.

Flere store sykkelprofiler står på den foreløpige startlisten, deriblant Flandern rundt-vinneren Niki Terpstra.

Quick-Step Floors-rytteren får med seg stjerneskuddet Fabio Jakobsen, Dries Devenyns, Tim Declerq, Davide Martinelli og James Knox.

Bortsett fra Terpstra vil ryttere som Lars Boom, Michael Albasini, Sep Vanmarcke og Moreno Hofland kaste glans over rittet.

Edvald Boasson Hagen er den største norske stjernen på startstreken. Israel Cycling Academy stiller med både Sondre Holst Enger og August Jensen, mens Kristoffer Halvorsen tar med seg Team Sky til hjemlige trakter. Av andre norske sykkelproffer vil Amund Grøndahl Jansen sykle for Team Lotto NL-Jumbo.

– Dette er uten tvil tidenes startfelt. Vi har ni World Tour-lag på starten, åtte prokontinentallag og fire veldig sterke kontinentallag. Det kommer til å bli en hard kamp om hvem som vinner både etapper, trøyer og sammenlagt, sier rittsjef Roy Hegreberg.

– Niki Terpstra er nok den mest meritterte rytteren på start, og med den kjørestyrken Quick-Step Floors har vist i år, er det naturlig at de må ta på seg litt av favorittstempelet. Team Sunweb stiller med et sterkt lag og ikke minst Team EF Education First Drapac p/b Cannondale med Sep Vanmarcke og Matti Breschel. Sky har Kristoffer Halvorsen, og en skal nok regne med at de også har lyst å kjempe om seieren, vurderer Hegreberg.