ØIF Arendal jublet for finaleplass.
ØIF Arendal jublet for finaleplass.

Skjøt ØIF Arendal til finale

Martin Lindell ble avgjørende da ØIF Arendal slo Drammen og sikret sluttspillfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen - ØIF Arendal 26-28 (12-14)

ØIF Arendal møter Elverum i sluttspillfinale nok en gang etter at Drammen ble slått 28-26 søndag kveld.

Den store helten ble svenske Martin Lindell, som scoret Arendals tre siste mål. Lindell har hatt en ujevn sesong, men søndag kveld var han god.

– Vi vet hvor god han er. Det er vanskelig å slå til med en gang og bygge selvtillit, men nå slår han til når vi trenger det som mest, sa Arendal-trener Marinko Kurtovic til TV 2 etter kampen.

Nå tror Arendal-veteran Sondre Paulsen på en opptur mot Elverum.

– Jeg tror det er gode muligheter, selv om de er favoritter. Det er mulig å ta dem. Vi har mye ugjort med Elverum, vi vil ha det gullet, sa han.

Trener Kurtovic håper Arendal kan bruke erfaringen fra fjorårets finaletap for Elverum til noe positivt i år.

– Jeg tror alle er enig i at dette er den riktige finalen. Vi er glade og Elverum er garantert glade, sa Kurtovic.

Intens kamp

Kampen ble intens fra start. Det var jevnspilt, selv om Arendal opparbeidet seg en tremålsledelse de raskt mistet midtveis i første omgang.

Men mot slutten av omgangen fikk gjestene overtaket igjen og gikk til pause med ledelse 14-12.

– Arendal har satt fart på kampen. De har scoret på kontringer og vært bedre bakover, men vi vet hvor fort det snur, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele i pausen.

Det gjorde det også. Før ti minutter var spilt stod det 17-17 i andreomgangen. Lagene fortsatte å følge hverandre tett, men Arendal var som oftest målet foran – mye takket være svakt keeperspill av Drammens Andreas Björkman-Myhr.

Arendals målvakt Thomas bauer hadde en bedre kveld. Han reddet straffe fra Hermann Vildalen da de ledet 24-23 og det var seks minutter igjen. Like etterpå jublet han igjen etter en ny redning.

Thrilleravslutning

Det ble en skikkelig thrilleravslutning. Drammen prøvde desperat å tilrive seg initiativet, men gjestene sikret seg en tomålsledelse ved Martin Lindell med to minutter igjen.

Drammen-trener Kristian Kjelling tok timeout. De reduserte til 25-26, men Arendal svarte umiddelbart ved Lindell igjen. Det ble utslagsgivende. Vildalen reduserte til 26-27 med 14 sekunder igjen. Timeout til Arendal.

Martin Lindell ble den store helten da han scoret 28-27 og skjøt ØIF Arendal til sluttspillfinale. Seks mål scoret han i andreomgang.

Finalene spilles 13., 18. og eventuelt 22. mai.