SJEF: Sir Alex Ferguson blir fremdeles omtalt som sjef av både Cristiano Ronaldo og flere av sine tidligere elever. Nå samles fotballfamilien for å støtte den tidligere Manchester United-manageren etter hjerneblødningen.
SJEF: Sir Alex Ferguson blir fremdeles omtalt som sjef av både Cristiano Ronaldo og flere av sine tidligere elever. Nå samles fotballfamilien for å støtte den tidligere Manchester United-manageren etter hjerneblødningen. Foto: Andrew Yates

Fotballfamilien i sjokk: – Vær sterk, sjef!

Nyheten om at Sir Alex Ferguson ble hasteoperert for hjerneblødning lørdag slo ned som en bombe i fotball-verdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge både Daily Mail og The Times kjemper Sir Alex Ferguson (76) for livet etter å ha blitt hasteoperert for hjerneblødning lørdag.

Managerlegenden skal ha gjennomgått en vellykket operasjon, men det er ennå uklart hva følgene av hjerneblødningen blir.

Wenger: – Tenker på ham

Nyheten om Fergusons sykdom har slått ned som en bombe. Flere av hans tidligere elever, motstandere og mange andre i fotballfamilien folder nå hendene i håp om at skotten skal komme seg tilbake på beina.

– Jeg er bekymret og tenker på ham og familien. Jeg stoler på at styrken og hans sterke karakter vil gjøre ham raskt frisk igjen, sier mangeårig managerkollega Arsène Wenger til Daily Mail.

De to møttes for bare en uke siden da Wenger fikk overlevert en gave av Ferguson og Manchester United på Old Trafford i forbindelse med hans kommende avskjed som Arsenal-manager.

– Det er tragisk

Også Stoke-manager Mark Hughes og Everton-manager Sam Allardyce snakket om Ferguson etter senkampen på Goodison Park lørdag kveld.

– Det er tragisk. Jeg skal finne ut hvordan han har det så raskt som mulig. Jeg skjønte at det var alvorlig da sønnen Darren ikke var på plass på sin egen kamp. Jeg håper han kommer seg helt igjen, sa Allardyce ifølge The Times.

– Noen hvisket meg det i øret. Jeg håpte at det ikke var sant. Jeg ønsker ham alt godt, sa Hughes, som spilte sju sesongen under Ferguson.

Cristiano Ronaldo la lørdag ut et bilde av ham sammen med Ferguson fra 2005 da han signerte en ny kontrakt med Manchester United. I likhet med flesteparten av Fergusons tidligere elever blir 76-åringen fremdeles omtalt som "sjef".

– Mine tanker og bønner er med deg min kjære venn. Vær sterk, sjef!