TIL SYKEHUS: Sir Alex Ferguson ble sendt til sykehus i all hast lørdag.
TIL SYKEHUS: Sir Alex Ferguson ble sendt til sykehus i all hast lørdag. Foto: Ben Stansall

Sir Alex Ferguson hasteoperert for hjerneblødning

Alvorlig syk Sir Alex Ferguson (76) innlagt på sykehus etter hjerneblødning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson ble lørdag formiddag hentet av ambulanse ved sitt hjem og kjørt til sykehus i Macclesfield.

76-åringen kjemper for livet, skriver engelske The Times og Daily Mail.

Manchester United bekrefter i en pressemelding lørdag kveld at Ferguson har gjennomgått en hasteoperasjon for hjerneblødning.​

– Operasjonen har gått veldig bra, men det er nødvendig med en periode med intensiv behandling for å optimalisere rehabiliteringen, står det i meldingen.

Familien ber om respekt for privatlivet.

Manchester United-spillerne ble informert om Fergusons situasjon før pressemeldingen ble sluppet, skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

Flere av Fergusons tidligere elever og andre klubber og spillere har vært ute i sosiale medier for å sende sine lykkeønskninger.

​Sir Alex Fergusons sønn Darren skulle ledet Doncaster mot Wigan i League One lørdag, men måtte melde forfall på grunn av «familiære årsaker».

Ferguson skal ha klaget på smerter de siste dagene. 76-åringen ble hentet av en ambulanse ved sitt hjem i Cheshire og kjørt til sykehuset i Macclesfield.

Det er fem år siden Ferguson ga seg som Manchester United-manager. Da hadde han ledet Old Trafford-klubben i 26 år og vunnet blant annet 13 ligatitler og to trofeer i Champions League.

Skotten var på OId Trafford i Manchester Uniteds seier over Arsenal søndag. Da var Ferguson på indre bane sammen med nåværende manager José Mourinho for å hedre Arsenal-sjef Arsène Wenger. ​