Vipers slet seg til verdifull luke i EHF-cupfinalen

Foran fullsatte tribuner skaffet Vipers Kristiansand seg et viktig forsprang med 26-22-seieren over rumenske Craiova i den første finalekampen i EHF-cupen.

SEIER: Vipers Kristiansand reiser til Romania med firemålsledelse i bagasjen. Foto: Schrøder, Tor Erik

Vipers-SCM Craiova 26-22

Vipers skulle nok helst sett at luken var enda litt større, men den norske seriemesteren har uansett gode muligheter til å ta sin tredje tittel for sesongen.

– Det føles litt kjipt. Vi skulle hatt noen mål til, men vi møter et veldig godt lag. De ofret alt. I tillegg var dommerne så som så. Vi skulle fått bedre betalt, men det er greit. Det skal være tøft å spille europacupfinale, sa Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

– Vi er ikke vant til å møte lag som spiller så ekstremt tøft. Nå er vi mer forberedt før vi kommer til Romania, la han til.

Både Vipers og Craiova er i en europeisk finale for aller første gang.

I lørdagens finalekamp virket Vipers å trenge litt tid på spille seg varm. Hjemmelagets åpning var i alle fall av det forsiktige slaget, og det ga Craiova et ørlite overtak det første kvarteret. De rumenske gjestene gikk flere ganger opp i ledelsen, men fra 6-6 var det som om noe løsnet for Vipers.

I løpet av noen minutter spilte sørlendingene seg til 10-6-ledelse. En spennende første omgang ble rundet av med 12-10 til Vipers.

Etter sidebytte var hjemmelaget stort sett hele tiden i føringen. Craiova utlignet til 16-16, men mot slutten av kampen lyktes det Vipers å skaffe seg en ledelse som er god og viktig å ha før returen i Romania førstkommende fredag.