Norge senket av tidligere Stavanger Oilers-spiller

Norge tar med seg ett poeng fra VM-åpningen etter overtidstap for Latvia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Latvia 2-3 etter spilleforlengelse (2-0, 0-1, 0-1)

Kun 24 sekunder ut spilleforlengelsen viste Latvias Rudolfs Balcers (21) klasse da han gled gjennom forsvaret og sikret seier over Norge i VM-åpningen.

Se scoringene fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Senket av tidligere elev

Dermed måtte landslagssjef Petter Thoresen finne seg i å bli senket av sin tidligere elev fra tiden i Stavanger Oilers. Balcers forlot Oilers i 2016 og har også en fortid i Lørenskog.

21-åringen holder til daglig til i San Jose Barracuda i AHL, farmerlaget til NHL-laget San José Sharks.

– Han har kjent igjen litt balanse og kontroll på det han holder med. Han scoret to fine mål. Det siste er kunst, for å si det sånn. Han ser keeper går og legger ut med en hånd en Foppa-variant. Det er bare å ta av seg hatten for det han presterer, sier Petter Thoresen Viasat 4.

TOMÅLSSCORER: Rufolfs Balcers avgjorde kampen med scoring i spilleforlengelse.
TOMÅLSSCORER: Rufolfs Balcers avgjorde kampen med scoring i spilleforlengelse. Foto: Petr David Josek

Oppgjøret ble omtalt som en nøkkelkamp for de norske hockeygutta.

Selv om det ikke ble seier, står Norge tilbake med ett poeng. Det vil nok likevel føles tungt. Norge ledet 2-0 etter den første perioden og hadde et skudd i stolpen, som det norske laget trodde var over streken, kort tid før full tid.

– Det er vanskelig å oppsummere rett etter. Vi mister kanskje litt energi når vi ikke setter de klare sjansene i power play. Vi har mange sjanser til å sette spikeren i kisten. Vi bli ineffektive og mister energi ut av kampen. De får lette mål, sier Mathis Olimb, som var lite fornøyd med måten Latvias avgjørende scoring kom på.

– Rett og slett håpløst, sier 32-åringen.

Vakker Bastiansen-suser

Norge åpnet den første perioden på best mulig måte med to scoringer og et solid overtak. Kampens første mål var av det meget vakre slaget da veteran Anders Bastiansen (37) hamret et skudd i krysset fra skrått hold. Kort tid etter doblet Alexander Bonsaksen ledelsen med en avslutning fra distanse.

Hockeygutta stod imot det latviske presset lenge, men midtveis i midtperioden klarte man ikke å holde unna. Latvias overtallsspill var akkurat ferdig da Balcers reduserte. Latvia hadde flyten med seg og midtveis i sluttperioden kom utligningen var Rodrigo Abols.

De norske spillerne trodde ledelsen var tilbake i deres hender da Olimb hamret en avslutning mot krysset, men etter at dommerne hadde tatt en liten titt på videobildene var det tydelig at pucken aldri var over streken. Reprisen viser at pucken traff to av stolpene før den spratt ut i spill igjen.

I spilleforlengelsen ble Balcers tungen på vektskålen for Latvia med scoring kort tid etter drop.

Norge møter Tyskland, som overrasket stort med OL-sølv for bare noen måneder siden, allerede søndag i Herning.