GIKK VIDERE: Vetle Tveiten Hoslemo og Bergen Shantykor gikk videre til finalen av Norske Talenter.
GIKK VIDERE: Vetle Tveiten Hoslemo og Bergen Shantykor gikk videre til finalen av Norske Talenter. Foto: TV 2

Bergen Shantykor og Vetle gikk videre til Norske talenter-finalen

47 Bergensere og en 14-åring videre til finalen i Norske Talenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld var det duket for den nest siste semifinalen før det er klart for den store finalen av Norske Talenter, fredag 18. mai.

Talentene leverte et stort spekter av underholdning på scenen, fra dans og pianospill til kveding og korttriks.

47 Bergensere videre

Men - slik det alltid er i Norske Talenter-semfinalene, var det kun to av innslagene som kunne gå videre i finalen, 18. mai.

Denne gangen var det 48 personer som lykkelig kunne få vite at de gikk videre: Nemlig Vetle Tveiten Hoslemo (14) og Bergen Shantykor som består av 47 mann.

Den som fikk flest stemmer av seerne i kveld var Bergen Shantykor.

Dødt løp

De to som stod igjen og skulle få dommernes dom var Vetle og Festus. Det ble dødt løp mellom de to og dermed den deltageren som hadde fått flest seerstemmer videre til finalen. Det ble Vetle Tveiten Hoslemo (14) fra Bykle i Aust-Agder.

Gråt av glede

Bergen Shantykor fra Åsane utenfor Bergen følte at hele kor-Norge støttet dem og de imponerte da de sang «Take me home» med hele fem solister. Dommer-Bjarne gråt og det samme gjorde koret.

– Det er første gang jeg gråter av bergensere, sa Bjarne Brøndbo.

Bergen Shantykor ble stiftet i 1930 som et bedriftskor for sjåfører og andre ansatte i busselskapet Bergens Sporveier. Koret sitt navn var den gang Bergen Sporveiskor. Senere ble navnet endret til Tide Mannskor.

I desember 2014 ble det vedtatt å bytte navn til Bergen Shantykor, fordi mange nye medlemmer utenfor busselskapet kom til.

Fra gullknapp til finalen

Vetle Tveiten Hoslemo (14) fikk gullknappen av Petter Stordalen da han kvedet seg til semifinalen. I kveld i semifinalen kvedet han til alles store begeistrelse og skapte trollsk stemning. Det endte med stor lykke og altså finaleplass på 14-åringen.