Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var søndag forrige uke at politiet for første gang ba Natteravnene om å holde seg unna Vestli etter flere voldshendelser som var rettet mot natteravner som patruljerer i området.

Nå har politiet og Natteravnene i samråd bestemt seg for at vandringen kan gjenopptas. Dette vil skje allerede fredag.

– Politiet har styrket sin tilstedeværelse i området med blant annet en mobil politipost og øvrig politinærvær for å skape trygghet, sier leder for Enhet øst, John Roger Lund, i en pressemelding.

Satte inn 30 politifolk

Økt tilstedeværelse var ett av flere strakstiltak politiet iverksatte for å bedre sikkerheten etter en rekke voldsepisoder. Totalt ble 30 politifolk satt inn i Groruddalen-området.

– Det var en vanskelig avgjørelse å ta, og de ønsket selv å gå videre. Men på grunn av deres sikkerhet har vi valgt å be dem om å ta et lite opphold, sa John Roger Lund, leder for politiet Enhet Øst, da beslutningen om å stanse Natteravnenes Vestli-vandring ble kjent.

– Uakseptabel situasjon

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) kalte situasjonen uakseptabel, og understreket at det skal være trygt for både alle, natteravner inkludert, å gå i hele Oslo.

– Jeg har vært i kontakt med Oslo politidistrikt i dag og de lover å øke innsatsen. I løpet av kort tid skal vi ha på plass 30 nye politifolk i Groruddalen. De skal være forebyggende og synlige og jobbe i det miljøet. Vi skal ikke ha det sånn i Norge, sa Wara til TV 2.