SKADET SEG: Chris Froome skadet seg fredag.
SKADET SEG: Chris Froome skadet seg fredag. Foto: Luk Benies

Froome med svak Giro-start etter fall på trening

Chris Froome veltet under en rekognoseringstur i Jerusalem fredag, få timer før han satte seg på sykkelen for å innlede Giro d'Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den firedoble Tour de France-vinneren pådro seg kutt og skrubbsår på høyre side av kroppen, og både trøye og sykkelbukse var opprevet etter et ublidt møte med asfalten.

På åpningsetappen av Giro d'Italia hadde han ingen god tempo, der var 37 sekunder bak vinneren Tom Dumoulin, som vant treukersrittet i fjor.

I likhet med resten av det 176 mann store startfeltet i Giro d'Italia benyttet Froome seg av de avsperrede gatene til å sykle den 9,7 kilometer lange løypa som benyttes i den innledende tempoetappen senere fredag.

Det fikk intet lykkelig utfall for Froome. En tilskuer la på Twitter ut bilde av en oppskrubbet og blødende Froome.

Stjernerytteren syklet tilbake til Sky-lagets buss for å få medisinsk behandling.

Sky-laget meldte senere at han ikke har pådratt seg noen betydelig skade, men det var ingen god start for rytteren som har skapt negative overskrifter ved å konkurrere videre mens han har en dopingsak hengende over seg.

Det ble funnet ulovlig høye verdier for astmamedisinen salbutamol i en prøve han avga under fjorårets Vuelta a España, men han er ikke blitt suspendert mens saken er under behandling.

Froome prøver å bli den tredje syklist som samtidig er regjerende mester i alle tre Grand Tour-ritt. Han vant både Tour de France og Vuelta a España i fjor.

(©NTB)