Ari Behn lukket øynene og sang av full hals på scenen i Halden. Men blir det hans favoritt, eller din, som blir tidenes norske allsanglåt?
Ari Behn lukket øynene og sang av full hals på scenen i Halden. Men blir det hans favoritt, eller din, som blir tidenes norske allsanglåt? Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Stem på tidenes allsang-favoritt

Vi vet du kan minst én av de nominerte. Nå må du synge ut - og stemme på din favoritt!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se for deg Fredriksten festning en sen sommerkveld. Kathrine Moholt stråler på scenen. Bandet står klare til å spille favorittlåt etter favorittlåt.

I hånda har du et sanghefte, men det trenger du ikke. For nå spiller de nemlig din favoritt. Tidenes beste norske allsang-låt!

Og det er ... ?

Det kan du nå være med å bestemme. Sammen med Dagbladet og Se og Hør skal TV 2 kåre den sangen som er den aller beste allsangen.

  • Nyere sanger, det vil si ikke eldre enn ca 50 år
  • Norsk komponist og tekstforfatter
  • Sanger som ofte synges nærmest uoppfordret og unisont av mange i ulike sammenhenger
  • Refrenger eller hook-lines som fester seg på hjernen
  • En grense ved maks to pr. artist. Dette for at artisten ikke skal utkonkurrere seg selv med mange stemmer, men spredd på mange sanger.

Juryen består av Århundrets stemme-dommer Ivar Dyrhaug (68), artist Hanne Sørvaag (38), tidligere Idol-dommer Ole Evenrud (55) og Dagbladets kulturredaktør Sigrid Hvidsten (40).

Sammen har de valgt ut 40 favoritter med høy allsangfaktor fra elleve år med «Allsang på grensen».

Er det tvillingene Marcus & Martinus som står bak tidenes beste norske allsang?
Er det tvillingene Marcus & Martinus som står bak tidenes beste norske allsang? Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Programmet går i sommer inn i sin tolvte sesong, og denne gang med den største artisten som noengang har stått på scenen i Halden.

Årets «Allsang»-sesong starter nemlig med et smell når selveste Ronan Keating står på scenen under premieresendingen, som sendes på TV 2 den 28. juni.

Den irske boyband-stjernen får blant annet følge av Carola og jentegruppa Las Ketchup, som herjet på hitlisten med «The Ketchup Song» i 2002.

Ingen av disse er med i konkurransen. Der er det nemlig kun norske sanger som er nominert.

Her er sangene du kan stemme på: