Surf and turf i helga!

Wenche disker opp kylling og reker med paprika og ananas, servert med ris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Surf and turf» med stekt kylling, reker, paprika og ananas, servert med ris.

Denne er både melk– og glutenfri.

Til 4 personer

  • 3 dl villrisblanding
  • 1 brokkolibukett
  • 1 pk sukkererter
  • 2 paprika, ulike farger
  • 1-2 fedd hvitløk
  • ½ fersk ananas (Tips: Resten av ananasen stekes til den blir gyllen og serveres lun til vaniljeis til dessert)
  • 2- 3 store kyllingfileter
  • ca. 400 ferske urensede reker
  • olje eller smør til steking
  • salt, pepper
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • saft av 1 sitron
  • fersk koriander, lime

Slik gjør du:

Kok villris etter anvisning på pakken.

Del brokkoli i små buketter og kutt stilken i fyrstikktynne strimler. Kok brokkoli og sukkererter i lettsaltet vann i 1 minutt. Skyll i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen, grønnfargen beholdes. La grønnsakene renne godt av seg.

Del opp kyllingfiletene og paprika i strimler.

SURF AND TURF: Frisk og fargerik kombinasjon med kylling og reker. Foto: TV 2
SURF AND TURF: Frisk og fargerik kombinasjon med kylling og reker. Foto: TV 2

Varm olje/smør i en panne med høye kanter. Stek kyllingstrimlene gylne under omrøring i 3-4 min. Tilsett paprika og stek videre i 2-3 min før brokkoli og sukkererter tilsettes, stek videre i 2-3 min. Smak til med salt og pepper, sweet chili og saft av sitron.

Rett før servering tilsett reker og ananas i biter. Dryss over finhakket koriander. Server med limebåter og sweet chilisaus.

Tips: For ekstra smak ved servering kan man dele 2 sitroner på midten og steke dem med snittflaten ned i en varm grillpanne/stekepanne til snittflaten blir lett karamellisert, og presse sitronsaft over hver sin rett.