Nådeløse Costa sørget for trist sorti for Wenger i Europa

Arsene Wenger får ikke den avskjeden i Arsenal han hadde ønsket seg. Diego Costa og Atletico Madrid knuste effektivt Arsenals finaledrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atletico Madrid – Arsenal 1-0 (2-1 sammenlagt):

Arsene Wenger har aldri vunnet et trofé i Europa, men nå, i sin siste sesong som Arsenal-trener, håpet franskmannen på å lede London-klubben til finalen i Europaligaen.

Men drømmen om å avslutte sine 22 år som Arsenal-manager med å vinne Europaligaen ble effektiv knust av en nådeløs Diego Costa.

Den omstridte spissen scoret kampens eneste mål på overtid i første omgang. Det sørget for at Atletico Madrid vant returkampen 1-0, og tok seg til finalen i Europaligaen med 2-1-seier sammenlagt.

Se hvordan Costa knuste Wengers finaledrøm i Sportsnyhetene øverst!

– Vi var ikke gode nok i de viktige øyeblikkene i kampen, sukket Arsene Wenger til BT Sport etter at finaledrømmen ble knust.

– Det er veldig, veldig trist, men dessverre er det slik du må gjennom i vår sport. Det kan føles grusomt etter noen kamper, og etter noen kamper kan det føles strålende. Men lidelsen i kveld er tøff å oppleve, sa Wenger videre.

TV 2-ekspert Petter Myhre innrømmer at han synes det er trist at Wenger ikke fikk avslutte sin fremragende Arsenal-karriere med finale i Europa.

– Arsenal tapte finaleplassen i det første møtet med sitt enorme sjansesløseri. En gyllen mulighet med en mann mer i 80 min ble skuslet bort på grunn av ineffektivitet og en strålende Oblak. Det å måtte score borte mot Atletico er en av de vanskeligste oppgavene man kan ha i europeisk klubbfotball. Når de i tillegg roter det til defensivt og som i første kampen slipper inn et for enkelt kontringsmål så ble oppgaven for vanskelig, sier Myhre til TV 2 Sporten, før han slår fast:

– Jeg hadde unnet Wenger å avslutte en ekstremt lang og god karriere i Arsenal med en triumf i Europa, men som nevnt så tok de ikke godt nok vare på muligheten på Emirates, påpeker han.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er enig.

– Så fader Wenger ut, ingen grande finale eller fanfare. Trist, men laget han leder i sine siste dager er ikke bedre, mener Alsaker.

Costa har forøvrig scoret fire mål på sju kamper totalt i alle turneringer mot Arsenal.

Diego Simeone, som måtte følge kampen fra tribunen etter å ha blitt bortvist i den første kampen, kan dermed juble for å ha ledet Atletico Madrid til nok en finale i Europa.

I finalen møter La Liga-klubben Marseille, som tapte 1-2 mot Salzburg i den andre semifinalen etter ekstraomganger og tok seg til finalen med 3-2 sammenlagt.

Arsenal-kapteinen ut på båre etter seks minutter
Den tidligere Chelsea-spissen Diego Costa liker å spille mot Arsenal. Etter seks minutters spill brøt han seg frem og kom alene med Arsenals keeper. Angriperen skjøt over.

Like etter gikk Laurent Koscielny rett i bakken med en svært alvorlig skade. Han vred seg i store smerter på gressteppet før han måtte forlate banen på båre. Reprisene viser at Arsenals kaptein pådro seg en vridning i kneet.

Unggutten Calum Chambers kom inn for Koscielny.

– Det så ut som en svært alvorlig skade. Kanskje har noe røket i akillessenen, for han rullet rundt i store smerter. Han gikk i bakken da ingen var rundt ham, beskrev Sky Sports News i sin livedekning av kampen.

– Blir vel ikke noe VM for Koscielny etter den der? Så fryktelig vondt ut, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Under kampen kom meldingen om at Koscielny har røket akillessenen. Dermed ryker VM for franskmannen.

Selvsagt scoret Costa
På overtid i første omgang presenterte Diego Costa seg.

Costa, som har herjet med Arsenal så mange ganger, ble spilt gjennom etter en strålende pasning av Antoine Griezmann. Costa viste styrke og holdt unna Bellerin og var nådeløs i avslutningen. Kraftspissen sendte Atletico Madrid effektiv i ledelsen til pause.

– Costa var tent og aggressiv, og det har vi sett tidligere mot Arsenal. En aggressiv Costa skaper normalt veldig mye trøbbel, poengterte BBC-ekspert Chris Sutton etter scoringen.

Det var Costas fjerde scoring i sine sju siste kamper mot Arsenal totalt i alle turneringer.

Måtte score
Etter pause måtte Arsenal fremover på banen, vel vitende at en scoring på bortebane ville sørge for at lagene var like langt, også sammenlagt.

Seks minutter ut i omgangen fikk Aaron Ramsey en kjempemulighet fra kloss hold. Avslutningen gikk dessverre for Arsenal utenfor.

20 minutter før slutt testet innbytter Henrikh Mkhitaryan skuddfoten. Det knallharde skuddet gikk like over.

Men Arsenal var både litt tamme og sørgelig lite effektive da de fikk sjansen innenfor boksen.

Ti minutter før slutt forlot Diego Costa banen med skade. Arsenal hadde det travelt.

Det ville seg imidlertid ikke for Arsenal, og spillerne maktet ikke å ta seg til finalen og gi Wenger den avskjeden han ønsket seg etter 22 år som manager for London-klubben.

Slik startet lagene:

Atletico Madrid: Oblak – Thomas, Giménez, Godín, Lucas – Gabi, Saúl, Koke, Vitolo – Griezmann, Diego Costa.

Benken: Werner, Filipe, Savic, Olabe, Correa, Gameiro, Torres.

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Xhaka, Ramsey, Wilshere – Ozil, Welbeck, Lacazette.

Benken: Cech, Chambers, Kolasinac, Maitland-Niles, Iwobi, Mkhitaryan, Nketiah