NBA-stjernen LeBron James kan bare smile av investeringen sin i Liverpool FC.
NBA-stjernen LeBron James kan bare smile av investeringen sin i Liverpool FC. Foto: Tony Dejak

LeBron James kan tjene en formue på Liverpool

Verdien av basketstjernens eierandel i Liverpool FC har femdoblet seg på sju år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2011 brukte LeBron James 6,5 millioner dollar på å kjøpe to prosent av fotballklubben Liverpool da Fenway Sports kjøpte klubben.

Ifølge ESPN viser forsiktige anslag at aksjeposten nå er verdt minst 32 millioner dollar (ca 270 millioner norske kroner). Det tilsvarer en femdobling av investeringen på sju år. Ikke verst.

– Det har vært en ære for oss å være med på denne avtalen med Fenway Sports Partners, John Henry og Tom Werner. Det har vært gledelig å se en slik tradisjonsrik klubb komme tilbake i toppen igjen. LeBron er fornøyd med at han har investert i en annen verdensidrett, sier forretningspartner til James, Maverick Carter til ESPN.

James skal ikke ha planer om å selge seg ut av Liverpool, som onsdag gikk til mesterligafinalen, med det første.

Søkkrik

Finale-avansementet gjør bare at verdien på Liverpool vil stige enda mer. I tillegg vil denne sesongens mesterligaeventyr gi dem en solid økonomisk opptur.

33 år gamle LeBron James tjener rundt 250 millioner kroner årlig i Cleveland Cavaliers. Men han har også vist et talent for forretninger og smarte investeringer.

ESPN skriver at han tjente 30 millioner dollar da hodetelefon-merket Beats by Dre ble solgt til Apple i 2016. Hans investering på én million dollar i pizzakjeden Blaze Pizza skal nå være verdt mellom 25 og 45 millioner dollar.

King James, som han kalles, anslås å ha en formue på rundt 400 millioner dollar, mens hans totale årsinntekt skal være mellom 80 og 90 millioner dollar.