Tok en snarvei – det straffet seg

Dette likte ikke kontrollørene.

Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren. Foto: Statens vegvesen.
Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren. Foto: Statens vegvesen.

Sjåføren hadde festet akslingen med en jekkestropp og la avgårde med et manglende hjul på vogntoget sitt. Det skulle vise seg å være lite smart.

Den utenlandske sjåføren ble nemlig vinket inn på en kveldskontroll på Sokn kontrollstasjon, på E39 i Rogaland.

Kontrollørene var ikke spesielt imponert over synet som møtte dem.

Fikk bruksforbud

– Det viste seg at det var store skader på hjulnavet. Sjåføren fikk bruksforbud og teknisk mangel, melder Statens vegvesen i sin rapport, ifølge nettavisen Roganytt som først skrev om saken.

Dermed var det ingen bønn: Sjåføren måtte utbedre skaden, før han fikk kjøre videre.

Til sammen 55 kjøretøyer passerte gjennom kontrollplassen underveis i denne kontrollen. Ifølge Roganytt ble 12 av dem sjekket nærmere for vekt, vektårsavgift , lastsikring og dekk/bremser.

Vogntoget så slitent ut – det skulle vise seg å være verre enn som så...

Kjøreforbud

Den tekniske kontrollen resulterte i en mangellapp med frist for utbedring av feil. Ett kjøretøy fikk midlertidig kjøreforbud, på grunn av for dårlig sikring av lasten.

– Sjåføren måtte i dette tilfellet sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før han fikk fortsette, forteller Statens vegvesen i sin rapport.

Slik forsøkte de å lure seg inn i Norge

Se video: Skal kontrollere vogntoget – så skjer dette