Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren. Foto: Statens vegvesen.
Kontrollørene til Statens vegvesen var ikke imponert over denne løsningen, det endte med bruksforbud for den utenlandske sjåføren. Foto: Statens vegvesen.

Tok en snarvei – det straffet seg

Dette likte ikke kontrollørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjåføren hadde festet akslingen med en jekkestropp og la avgårde med et manglende hjul på vogntoget sitt. Det skulle vise seg å være lite smart.

Den utenlandske sjåføren ble nemlig vinket inn på en kveldskontroll på Sokn kontrollstasjon, på E39 i Rogaland.

Kontrollørene var ikke spesielt imponert over synet som møtte dem.

Fikk bruksforbud

– Det viste seg at det var store skader på hjulnavet. Sjåføren fikk bruksforbud og teknisk mangel, melder Statens vegvesen i sin rapport, ifølge nettavisen Roganytt som først skrev om saken.

Dermed var det ingen bønn: Sjåføren måtte utbedre skaden, før han fikk kjøre videre.

Til sammen 55 kjøretøyer passerte gjennom kontrollplassen underveis i denne kontrollen. Ifølge Roganytt ble 12 av dem sjekket nærmere for vekt, vektårsavgift , lastsikring og dekk/bremser.

Vogntoget så slitent ut – det skulle vise seg å være verre enn som så...

Kjøreforbud

Den tekniske kontrollen resulterte i en mangellapp med frist for utbedring av feil. Ett kjøretøy fikk midlertidig kjøreforbud, på grunn av for dårlig sikring av lasten.

– Sjåføren måtte i dette tilfellet sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før han fikk fortsette, forteller Statens vegvesen i sin rapport.

Slik forsøkte de å lure seg inn i Norge

Se video: Skal kontrollere vogntoget – så skjer dette