OMSTRIDT: Uttalelsene til Kevin Magnussen falt ikke i god jord hos mange.
OMSTRIDT: Uttalelsene til Kevin Magnussen falt ikke i god jord hos mange. Foto: Andrej Isakovic

Føler seg feiltolket: – Jeg vil ikke dø i en racerbil

Kevin Magnussens dødsuttalelser vakte oppsikt langt utenfor Formel 1-sirkusets manesje. Nå vil dansken rette på inntrykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg liker ikke kompromiss. Jeg vil gi alt. Jeg vil dø i bilen og kommer ikke til å holde igjen. Jeg vil sette livet på spill, absolutt.

Denne uttalelsen fra Kevin Magnussen (25) gitt til Reuters før forrige helgs Formel 1-løp i Baku, Aserbajdsjan vakte oppsikt.

Nå går han imidlertid ut på Twitter og presiserer meningsinnholdet i uttalelsene.

– Jeg vil ikke dø i en racerbil. Jeg uttrykte mitt ønske om å gi absolutt alt som står i min makt til å oppnå suksess. Suksess for meg handler ikke om å straff, men om å fullføre løpene i så høy posisjon som mulig, skriver Magnussen.

Dansken er blitt heftig kritisert for risikabel og direkte farlig kjøring.

Det ble eksemplifisert under løpet i Baku da han krasjet med Pierre Gasly og fikk tidsstraff.

Den franske konkurrenten mente at Magnussen presset ham opp mot en mur med vilje. Flere medier satte Magnussens uttalelser i forkant av løpet i sammenheng med krasjen, men det stemmer altså ikke.

– Intervjuet ble gjort før løpet i Baku og var ikke gjort med tanke på hendelsen med Pierre i løpet. Jeg presset ikke ham med vilje, og jeg har sagt unnskyld til ham mange ganger etter hendelsen, skriver Magnussen.

Den 25-årige dansken fra Roskilde kjører for Haas-Ferrari, men har enda til gode å vinne et løp i VM-serien. Nærmest kom han i Australia i 2014 da han tok en andreplass som McLaren-Mercedes-fører.

Drømmen om å klatre helt til topps lever fremdeles i beste velgående.

– Jeg lever barndomsdrømmen min om å kjøre Formel 1, og jeg har gjort alt jeg kan for å oppnå den drømmen, så det er naturlig for meg å gi absolutt alt jeg kan for å oppnå suksess. Og den dagen jeg ikke lenger gjør det, vil jeg gi meg med kjøringen umiddelbart, skriver Magnussen.