SPRAKK: Piloten valgte å lande på grunn av sprekker i et av vinduene. Hendelsen skjer på et ubeleilig tidspunkt for flyselskapet. Foto: ChaikelK/Twitter/AP
SPRAKK: Piloten valgte å lande på grunn av sprekker i et av vinduene. Hendelsen skjer på et ubeleilig tidspunkt for flyselskapet. Foto: ChaikelK/Twitter/AP

Passasjerfly måtte lande på grunn av ødelagt vindu

Bilder fra flyet viser store sprekker i vinduet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et passasjerfly fra flyselskapet Southwest Airlines måtte onsdag lande i Cleveland i den amerikanske delstaten Ohio på grunn av et ødelagt vindu.

Dette opplyser nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ifølge nyhetsbyrået var flyet på vei fra Chicago til New Jersey da det ble tvunget til å lande i Cleveland.

Ukjent årsak

Det er ikke blitt meldt om skadde mennesker i forbindelse med episoden, og flyselskapet har så langt ikke gitt noen forklaring på hva som var årsaken til at vinduet sprakk.

Talsperson Brandy King sier til nyhetsbyrået at pilotene bestemte seg for å lande for en «vedlikeholdsgjennomgang» av ett av lagene i vindusruten. Hun sier videre at flyet aldri mistet trykket i kabinen. Pilotene erklærte heller ikke nødsituasjon før landingen, ifølge King.

Det var 76 passasjerer om bord i flyet.

– Hørte høy lyd

CNN melder at Linda Holley, som var passasjer på flyet, har sendt sønnen sin et bilde av det ødelagte vinduet.

– Vinduet på flyet sprakk under flyvningen. Landet i Cleveland for sikkerhets skyld. Alt er i orden, men det er skummelt, skriver hun i en tekstmelding til sønnen.

– Ja, Southwest. Hørte bare en veldig høy lyd. Veldig stor sprekk med en del av vinduet som mangler under. Har akkurat landet. Alt er ok. Vet ikke hva som er planen ennå, står det i en annen melding, ifølge CNN.

Han har også lagt ut et bilde av vinduet på mikrobloggtjenesten Twitter.

Twitter-brukeren ChaikelK har også lagt ut bilder av det som skal være det aktuelle vinduet.

Dårlig tidspunkt

Landingen skjer bare litt over to uker etter at en kvinne døde etter å ha blitt delvis sugd ut av et ødelagt vindu på en annen Soutwest Airlines-flyvning. Bakgrunnen var at et deksel hadde blitt revet av flymotoren og truffet vinduet i bakkant av vingen.

Ifølge AP har Southwest Airlines opplevd fallende billettinntekter etter nødlandingen den 17. april, og dagens hendelse kunne dermed ikke ha kommet på et verre tidspunkt for selskapet.