Maisalat med varmrøkt pepperlaks og urtedressing

Lag en frisk, fargerik, smaksrik og mettende salat nå som våren er kommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maisalat

  • 2-3 grillede flådde paprika på glass/boks, eller se tips
  • 6-8 plommetomater/smakstomater
  • 1 løk
  • 1 pose sukkererter
  • 8-10 grønne asparges
  • feltsalat eller ruccolasalat
  • revet hvit lagret ost, for eksempel fra Eiker gårdysteri eller en lokalost nær der du bor
  • varmrøkt pepperlaks eller tynne skiver spekeskinke
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts rødvinseddik eller balsam ICO eddik
  • salt, pepperDressing:

Rør sammen honning, olje, rødvinseddik/balsamicoeddik/saft fra sitron, salt og pepper. Tilsett persille og mynte, eller andre urter, og fordel over salaten rett før serving.

Flådde paprika:

Legg paprika på stekebrett og bak i stekeovn ved 250°C til skinnet blir «brent». Eller grill over glødende kull. Avkjøl i en plastpose eller legg på fat og dekk med plastfilm. Trekk av det brente skinnet og fjern frø og stilk. Del i biter.

Slik gjør du:

Skjær løk i tynne båter og legg i iskaldt vann i ca 20 min.

Rens og kok sukkererter i lettsaltet vann i 2-3 min, avkjøl i iskaldt vann for å beholde sprøheten.

Rens asparges, kutt av/fjern stilken, kok i lettsaltet vann tilsatt litt sukker i 4-8 min avhengig av tykkelsen på asparges.

Anrett på serveringsfat, legg over salat og skinke.

Tips:

Tilsett kokte egg, byggryn, røde bønner eller linser for en mer mettende salat.

SMAK AV VÅREN: En frisk, fargerik og smaksrik salat er perfekt nå som våren er her. Foto: TV 2
SMAK AV VÅREN: En frisk, fargerik og smaksrik salat er perfekt nå som våren er her. Foto: TV 2