FRITTALENDE: Danske Kevin Magnussen har tirret på seg flere konkurrenter opp gjennom årene.
FRITTALENDE: Danske Kevin Magnussen har tirret på seg flere konkurrenter opp gjennom årene. Foto: Luca Bruno

Formel 1-stjerne sjokkerer:

– Jeg vil sette livet på spill. Jeg vil dø i bilen

Formel 1-føreren Kevin Magnussen har høstet mye kritikk for sine opptredener bak rattet. Nå svarer dansken med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kevin Magnussen (25) debuterte i Formel 1-sirkuset allerede i 2014.

Siden den gang har han blitt kjent som en svært hasardiøs fører.

– Den farligste jeg har kjørt mot

Dansken er også kjent for å være frittalende, noe Nico Hülkenberg fikk erfare etter å ha kritisert kjøringen hans i fjor.

Hülkenberg mente Magnussen kjørte usportslig.

– Sug ballene mine, var 25-åringens kontante svar.

Søndag var igjen dansken i hardt vær.

Haas-kjøreren krasjet med franske Pierre Gasly (22) i nærmere 300 kilometer i timen i gateløpet i Baku. Magnussen fikk ti sekunder i tidsstraff for hendelsen og aksepterte skyld, men hevdet at han ikke hadde sett Gasly.

Etter løpet var imidlertid franskmannen rasende og beskyldte Magnussen for å ha presset ham inn i muren med vilje.

– Han er den farligste føreren jeg noen gang har konkurrert mot, raste Gasly ifølge Independent.

– Jeg vil sette livet på spill

Og selv om Magnussen bedyrer sin uskyld i akkurat den situasjonen, er det ting som kan tyde på at dansken har en litt mer lemfeldig tilnærming til egen sikkerhet, enn folk flest.

I et intervju med Reuters gjort rett før helgens løp i Aserbajdsjan, kommer han med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser.

– Jeg liker ikke kompromiss. Jeg vil gi alt. Jeg vil dø i bilen og kommer ikke til å holde igjen. Jeg vil sette livet på spill, absolutt, sier dansken i intervjuet med nyhetsbyrået.

– Når du tar på deg hjelmen og konkurrerer, så er det alt som betyr noe for meg. Jeg elsker familien min, og det er mye ved livet jeg nyter, men når jeg er i bilen så er det ingenting annet som betyr noe, fortsetter 25-åringen.

Magnussen drømmer seg tilbake til en tid da Formel 1 var friere – og farligere.

– Jeg drømmer om å konkurrere på 60-tallet. Hvis jeg hadde fått ett ønske så ville jeg blitt født på 30-tallet, og vært ung på 50- og 60-tallet. Det smerter mitt «racing»-hjerte å se hvor langt vi har fjernet oss fra slik det var den gangen. Det var renere og mye mer spennende.

– Man kunne utgjøre en forskjell, hvis man hadde evnen til å være kald og rolig, og komfortabel med å ligge på grensen mellom liv og død. Slik er det ikke lenger, avslutter dansken.

Den tidligere McLaren-føreren ligger ikke overraskende på delt førsteplass når det gjelder førere som har fått flest straffepoeng i årets Formel 1-sirkus.​​