VIF videre uten å imponere: – Noen ganger må man bare lukke øynene

Ronny Deila og Vålerenga kjempet seg til en knepen 1-0-seier og avansement fra cupens 2. runde. Felipe Carvalhos fulltreffer var nok til å senke Grorud.

Se hvordan både VIF og Ranheim tok seg videre til 3. runde i Sportsnyhetene øverst!

Andredivisjonslaget Grorud fikk muligheten til å ryste Vålerenga tidlig i oppgjøret tirsdag. Hjemmelaget fikk nemlig straffespark etter sju minutters spill, men Zirak Ahmeds forsøk ble reddet av Vålerenga-keeper Marcus Sandberg.

Kort tid etter kunne VIF ha tatt ledelsen, men Simen Juklerøds skudd smalt i tverrliggeren bak Grorud-keeper Emil Ødegaard.

Retur i mål

Men snart sto det 1-0 til bortelaget. Sam Johnson headet i tverrliggeren etter corner, men på returen var midtstopper Carvalho parat. Han satte inn det som ble kampens eneste mål. Fulltrefferen kom i det 24. spilleminutt.

Grorud slo nesten tilbake umiddelbart, men Sandberg avverget et forsøk fra vertenes Martin Høyland. Begge lag hadde flere scoringsmuligheter før hvilen, men det ble med Carvalhos ene nettkjenning.

Annenomgangen ble mer rotete. Samúel Kári Fridjónsson fikk en stor mulighet til å punktere matchen for Vålerenga mot slutten, men islendingens avslutning fra 14 meter gikk høyt over mål.

Grorud prøvde å mobilisere, men Ronny Deilas mannskap holdt unna foran 1455 tilskuere. Dermed kunne Vålerenga-fansen feire avansement til 3. runde.

– Vi har ting å forbedre

VIF-trener Ronny Deila var ikke spesielt imponert over det guttene hans leverte.

– Førsteomgang er så som så. Vi senker oss de ti prosentene vi ikke skal gjøre. Andre omgang var bedre, og vi vinner fortjent 1-0. Det er alltid en sjanse for at det blir jevne oppgjør, og i fjor ble det ekstraomganger og straffespark, så sånn sett er det fremgang, sier han til NRK.

– Vi er videre, og det er det som teller. Noen ganger må man bare lukke øynene og gå videre. Vi har ting å forbedre.​​

Ranheim også videre

Vålerenga har et hektisk kampprogram denne måneden. I serien venter Haugesund (h) 6. mai, Sandefjord (b) 12. mai, Stabæk (h) 16. mai, Tromsø (b) 21. mai og Lillestrøm (h) 26. mai. VIF er tabellsjuer i Eliteserien.

Grorud er tabelltoer i 2. divisjon, avdeling 1. Laget har ni poeng etter tre kamper. Kun Raufoss er foran. Sistnevnte har bedre målforskjell.

Ranheim og Kongsvinger avanserte også til 3. runde tirsdag. Ranheim hadde få problemer med å slå Orkla 3-1 borte, mens Kongsvinger vant 4-2 hjemme mot Raufoss.