Ny bestemannspris til Mohamed Salah

Den britiske sportspressen har kåret Mohamed Salah til sesongens beste Premier League-spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s reportasje om Mohamed Salah i videovinduet øverst på siden!

Med like i underkant av 20 flere stemmer ble Liverpools Mohamed Salah kåret til sesongens beste spiller i Premier League av Football Writers' Association foran Manchester Citys Kevin de Bruyne.

Over 400 journalister var med i stemmegivningen.

Tottenhams Harry Kane ble nummer tre. Kvinnenes pris gikk til Chelseas Fran Kirby. De øvrige spillerne som fikk stemmer i kåringen var Sergio Agüero, Christian Eriksen, Roberto Firmino, Nick Pope, David Silva, Raheem Sterling og Jan Vertonghen.

Nesten dødt løp

Salah og De Bruyne dro i land over 90 prosent av stemmene i kåringen, skriver FWA i pressemeldingen. Egypteren blir den første afrikaneren som vinner prisen siden oppstarten i 1948.

– Det har vært den minste marginen siden 1968/69 da det var dødt løp mellom Tony Book fra Manchester City og Debys Dave Mackay, sier FWA-formann Patrick Barclay.

– Helt frem til forrige uke trodde vi at det kunne skje igjen - så sterk var støtten til Kevin De Bruyne. Men Salahs vanvittige form, eksemplifisert med to strålende scoringer mot Roma, virker å ha svinget pendelen i hans retning med minst mulig margin.

Dermed gjør journalistene akkurat som spillerne selv gjorde da Salah ble kåret til sesongens beste spiller av Professional Footballers' Association for i overkant av én uke siden.

Salah får prisen etter å ha herjet både i Premier League og Champions League denne sesongen etter overgangen fra Roma. Egypteren med de raske beina og gode avslutningene har sørget for imponerende 43 Liverpool-mål denne sesongen og er av mange trukket frem som en reell motkandidat til Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i kåringen av verdens beste fotballspiller.

På finalejakt

Liverpool og Salah er for øyeblikket i Roma der klubben har mulighet til å ta seg til sin aller første Champions League-finale siden 2007.

Utgangspunktet er eventyrlig godt etter en meget imponerende 5-2-seier hjemme på Anfield forrige uke, men Romas 3-0-seier hjemme mot Barcelona i kvartfinalen gjør at ingen med hjertet i Liverpool tør å innkassere avansementet før de 90 resterende minuttene av semifinalen er ferdigspilt på Stadio Olimpico onsdag kveld.