Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt skal ansette 86 personer for å bekjempe kriminaliteten i Oslo.

30 av disse årsverkene skal ansettes umiddelbart, i løpet av mai.

Det opplyste Oslo-politiet om under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

De nye stillingene skal i første omgang inn i Enhet Øst.

– Dette er en betydelig strykning av resursene. Vi skal slå hardt ned mot dem som driver med alvorlig kriminalitet og vi skal drive med forebygging, sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold.

– Flere pågripelser

Grete Lien Metlid Leder for Etterretning og etterforskning (FEE) ved Oslo politidistrikt sier de driver en stor etterforskning av kriminaliteten i Oslo den siste tiden.

– Vi har mye informasjon om disse miljøene som er involvert her, det gjør at når alvorlige hendelser skjer kan vi bruke mye av denne informasjonen, sier hun.

Hun sier det vil bli flere pågripelser i tiden som kommer.

Natteravnene sluttet

To ganger på kort tid har natteravnene i området opplevd ubehagelige hendelser, hvor det har blitt ropt skjellsord og kastet stein etter natteravnene.

Politiet har besluttet å gjennomføre en trusselvurdering før natteravnene kan patruljere området igjen.

– At våre flotte natteravner opplever å bli kastet stein etter når de er ute, det er helt forkastelig. Dette aksepterer vi ikke, gjorde politiet det klart under pressekonferansen.

Denne uken er det betydelig flere politifolk som patruljerer på Vestli.

Sjøvold understreket på pressekonferansen at det kun er 3 prosent av ungdommene i de områdene som nå har hatt økende kriminalitet som er involvert.

– 97 prosent av ungdommene i disse områdene har ingenting med saken å gjøre, så det er få personer som er involvert, sier han.