Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På verdensbasis ble det solgt kinobilletter for 630 millioner dollar, eller rundt fem milliarder norske kroner. Det er ny rekord, melder NTB.

Filmen har enda ikke hatt premiere i Kina, som er verdens nest største kinomarked. Her har filmen premiere 11.mai.

Slår to rekorder i Norge

Også i Norge har filmen fått god mottakelse. Etter en fem-dagers åpningshelg har filmen blitt sett av over 154.000 besøkende.

Avengers: Infinity War holder førsteplassen for både beste åpningshelg for en superhelt-film, og beste åpningshelg i april gjennom tidene.

– Dette er et filmunivers som når ut til det brede kinopublikummet. Vi er kjempefornøyde med helgens resultater, sier markedssjef i Disney Norge, Ludvig Johansen, i en pressemelding.

Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo og Benedict Wong redder verden - og kinobesøkene.
Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo og Benedict Wong redder verden - og kinobesøkene. Foto: Chuck Zlotnick / Marvel studios via AP

Stjernespekket storsatsing

Marvel står bak en rekke superheltfilmer, og Avengers: Infinity War er den 19. i rekken. For første gang i historien har filmselskapet samlet tjue av universets superhelter i en og samme film.

Blant skuespillerne finner vi Robert Downey Jr i rollen som Iron Man, Chris Hemsworth i rollen som Thor, Chadwick Boseman i rollen som Black Panther, Chris Evans i rollen som Captain America og Chris Pratt i rollen som Star-Lord.

Filmen har vært et så omfattende prosjekt at flere av skuespillerne ble tilsendt falske manuskripter.

I et intervju med Graham Norton, avslørte Tom Holland, som spiller Spiderman, at han spilte inn kampscener alene.

– Jeg vet ikke hva filmen handler om engang. Jeg spilte inn kampscenene alene, og har bare fantasert om hvor de passer inn i filmen, sa han.