Vidar Riseth totalvraket bilen til trenerlegenden

Ulykken førte til at Nils Arne Eggen tok grep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Vidar Riseth fikk tilbud fra Rosenborg, hadde faren ett krav. Sønnen måtte fullføre utdannelsen som rørlegger først.

Det skapte utfordringer for det unge fotballtalentet, som måtte pendle mellom hjemmet i Frosta og jobben i Levanger, samtidig som han satset som fotballspiller.

Sovnet bak rattet

En dag fikk han låne bil av Nils Arne Eggen, for at han skulle rekke både jobb og trening.

– Jeg var trøtt da jeg satte meg i bilen og begynte å kjøre. Rundt halvveis så våknet jeg av det smalt. Jeg hadde sovnet bak rattet og kjørt ut, forteller tidligere landslagspilleren.

Heldigvis hadde han sluppet uskadet fra utforkjøringen, men bilen var totalvraket. Riseth tok frem telefonen og ringte treneren sin for å fortelle hva som hadde skjedd.

– Det ble helt stille, og jeg tenkte «nå blir han sint». Så sier han «Hvordan går det med deg?»

Fikset ny jobb

Han fikk beskjed om å ta en taxi til «brakka» på Lerkendal, og melde seg på kontoret. Der tok Nils Arne grep.

HØYDEPUNKT: Norges seier over Brasil under VM i 1998 står igjen som det største øyeblikket i Vidar Riseths karriere. Her takler han Leonardo.
HØYDEPUNKT: Norges seier over Brasil under VM i 1998 står igjen som det største øyeblikket i Vidar Riseths karriere. Her takler han Leonardo. Foto: AP Photo/Doug Mills

– I løpet av 45 minutter så hadde han ringt og sagt opp jobben min, skaffet meg ny jobb nærmere Trondheim, ordnet meg ny leilighet og ny bil, forteller Riseth.

Da han møtte opp på sin nye jobb dagen etter, banket han på døra til sjefen og sa «Jeg fikk beskjed av Nils Arne om at jeg skulle jobbe her».

– Ja, det fikk vi og beskjed om, var svaret til sjefen.

Historien dukker opp i TV 2-programmet «Mer enn gull», der fotballspilleren forteller om sine opp- og nedturer i livet og karrieren. Den tidligere Rosenborg-kjempen er full av lovord om Eggen.

– Han er en spesiell ledertype. Han er veldig tøff, men han er utrolig snill også. Han er helt klart Norges beste fotballtrener gjennom tidene.

Hyller «Myggen»

Riseth snakker også om hvordan han ble kjent med Erik «Myggen» Mykland under proffoppholdet i Østerrike. Mykland spilte da for byrivalen FC Linz.

– Erik har betydd veldig mye for meg i fotballkarrieren. Han er en veldig klok spiller, og en av de beste jeg har spilt med, skryter Riseth.

I «Mer enn gull» møtes idrettsheltene Frode Andresen, Odd-Bjørn Hjelmeset, Vidar Riseth, Trine Hattestad, Torbjørn Løkken og Thea Næss for å snakke om sine utrolige karriérer.

Se episoden på TV 2 tirsdag kl. 20.00, eller når du vil på TV 2 Sumo.