Molde henter tidligere Aalesund-profil gratis

Leke James (25) er tilbake i norsk fotball etter et mislykket opphold i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Molde tapte 0-1 for Odd i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Leke James ble mandag presentert som Molde-spiller. Klubben bekrefter at spissen har skrevet under for ut 2020.

– Hvis han er frisk, så er han en klassespiss i Eliteserien. Han var ekstremt god for Aalesund da han spilte der, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Aalesund solgte James til kinesiske Beijing Enterprises i februar 2016 for nesten 19 millioner kroner, men oppholdet ble preget av skader. James ble frigitt av kineserne og signerer gratis til Molde.

– Jeg tror Molde regner med at Erling Braut Håland forsvinner til sommeren eller etter sesongen, og at de derfor allerede nå tenker på å finne en erstatter. Leke James er en spiss med ferdigheter som Molde trenger, sier Jesper Mathisen.

Romsdals Budstikke regner med at Håland bytter klubb til sommeren.

– Leke har vist tidligere at han er en spiss av fremste klasse på øverste nivå. Vi er glade for at han nå er i Molde og vi er trygge på at vi får ham i samme gode form som han var i Ålesund. Han er nå skadefri og klar for opptrening og vil være i slag om ikke så lenge. Leke er en gutt med en fantastisk personlighet, som vil gi mye positiv energi i gruppa, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til klubbens nettside.

James scoret 37 mål på 90 kamper i Eliteserien for Aalesund. Han ble hentet til Aalesund fra nigerianske Bridge Boys i januar 2012. Han fikk debuten for AaFK i juli samme år.

– Han har det meste som spiss i Eliteserien. Han har et bra tempo, er sterk i kroppen, er bra teknisk, flink til å spille de rundt seg bedre og han er et oppspillspunkt. Han har ingen store svakheter som spiss, selv om han kunne vært enda råere som målscorer, sier TV 2s fotballekspert.

I tillegg til at 17 år gamle Håland kobles til klubber i Europa, har ikke MOlde klart å erstatte Björn Bergmann Sigurdarson, som gikk til Rostov i vinter.

– Det har vært enkelt å se, for Björn var den klart beste offensive spilleren til Molde. Leke James kommer til å være en solid signering så lenge han er i form og er skadefri, og det regner jeg med at Molde har sjekket godt opp i, sier Mathisen.