City nærmer seg nye rekorder etter ydmykelsen av West Ham

Manchester City har for lengst vunnet serien, men det var lite som tydet på at de lyseblå hadde tatt foten av gasspedalen da West Ham ble rundspilt søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendraget i vinduet over!

West Ham - Manchester City 1-4

Manchester City jager både poengrekord og målrekord, og søndag gjorde virkelig de lysblå jobben da West Ham ble lett bytte.

Leroy Sané sendte bortelaget i føringen etter en styring fra Patrice Evra. Paulo Zabaleta var uheldig og økte ledelsen for sine gamle lagkamerater, før Aaron Cresswell reduserte for hjemmelaget.

Brasilianerne Gabriel Jesus og Fernandinho sikret seieren for City i andreomgang med en scoring hver.

– Det var fullstendig rundspilling etter pause. De hadde full kontroll, og det var bare gøy å se på det laget her, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller etter kampen.

Seriemesterne står dermed bokført med 102 mål med tre kamper igjen å spille. Chelsea har Premier League-rekorden med 103, så alt ligger til rette for at de lyseblå slår rekorden fra 2009/2010-sesongen. Poengrekorden er også overkommelig, for med 93 poeng og tre kamper igjen å spille er City kun to poeng bak Chelseas rekord på 95.

– Jeg forventer alltid det beste av spillerne mine, og vi tar dette veldig alvorlig. Jeg er veldig fornøyd med at vi nærmer oss mest poeng og flest mål, og jeg håper vi gjør det når vi kan ta i mot Premier League-tittelen på Etihad, sa Pep Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Drømmestart

Oppgjøret startet på best mulig måte for Manchester City Leroy Sané, sesongen unge spiller, fyrte fra hjørnet av sekstenmeteren. Skuddet gikk via hode til Patrice Evra og i mål bak en utspilt Adrian i West Ham-målet.

Vondt ble til verre da Kevin de Bruyne banket et innlegg foran mål, og hjemmelagets Declan Rice stod på feil plass til feil tid og rotet ballen via rompa til tidligere City-spiller Paulo Zabaleta og i mål.

– Han er jo så uheldig. Fikk kritikk da han dukket på en innlegg på Emirates i forrige runde, men nå er han bare uheldig, sa TV 2s kommentator Esper Ween.

Redusering etter straffe-snakkis

Så fulgte West Ham opp med noen virkelig innholdsrike minutter. Først rotet Ederson da han prøvde å dra av Marko Arnautovic, og mistet ballen til østerrikeren som satt ballen i mål. Scoringen ble derimot annullert da West Hams nummer syv ble avblåst etter for røff behandling av Citys sisteskanse i situasjonen før målet.

Like etter var Edimilson Fernandes farlig frempå og dro seg forbi Gündogan før han ble felt av tyskeren innenfor straffefeltet, men dommer Neil Swarbrick mente situasjonen fant sted utenfor sekstenmeteren og dømte frispark.

– Der blir West Ham snytt for et klart straffespark, konkluderte Ween i boksen.

Aaron Cresswell lot seg ikke be to ganger og banket frisparket i korthjørnet bak en overrasket Ederson i Manchester City-målet.

– Det er forsvarsfemmer som er så langt unna å være symmetrisk, og det er så åpent bak hos West Ham. Da blir det enkelt for City å utnytte rommene, som ble spesielt tydelig på det andre målt, sa Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i pausen.

Sterling-show

Kun ti minutter ut i andre omgang kunne bortelaget juble på nytt da Raheem Sterling lekte seg på sin høyrekant og fant en umarkert Gabriel Jesus som la på til 3-1. Bare minutter skulle de lyseblå hatt straffespark da Sterling igjen skapte trøbbel for hjemmelaget, men Swalbrick blåste heller frispark til West Ham.

– Du får den ikke klarere. Det er akkurat samme som i Champions League, og disse situasjonen gjør stor forskjell. Det skal være straffe, sa Guardiola til Sky Sports om situasjonen etter kampen.

Sterling var på ingen måte ferdig, og den engelske landslagsspilleren spilte igjen fri Fernandinho som punkterte kampen med sitt første i oppgjøret. Dette var Sterlings tredje assist for dagen, hvis Sanés mål blir stående og ikke endret til selvmål etter Evras styring.

West Ham klarte aldri å komme nærmere, og City kontrollerte inn 4-1-seieren. De står nå med 93 poeng med tre kamper igjen å spille, og alt ligger til rette for at de nå skal passere Chelseas poengrekord på 95.

Manchester Citys gjenstående kamper: Huddersfield (h), Brighton (h) og Southampton (b).