KNALLSTERKT STARTFELT: Langrennseliten står på startstreken i Sommarland Skifestival og TV 2 sender festen.
KNALLSTERKT STARTFELT: Langrennseliten står på startstreken i Sommarland Skifestival og TV 2 sender festen. Foto: NTB scanpix

TV 2 sender Johaugs comeback og heftig duell mellom Northug og Klæbo

– Det blir ville tilstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug gjør sitt konkurranse-comeback når Sommarland Skifestival går av stabelen den siste helgen i juni.

Rulleskifesten skal sendes i sin helhet på TV 2 Sumo, samt i sammendrag på TV 2.

– Det blir høydepunktet i arrangementets femårige historie. Therese Johaug er svært populær i Telemark, som i resten av landet. At hun velger våre renn, som sine første etter utestengelsen, er stor tillitserklæring. Som med alle utøvere, liten som stor, er vi opptatt at Therese skal dra dra fra Bø og Lunde med gode minner, sier prosjektleder Tormod Hynne i Sommarland Skifestival.

– Ville tilstander

Hele sprintlandslaget og store deler av eliten er på plass for å gå Sommarlandsprinten lørdag 30. juni og Kanalrennet søndag 1. juli.

Der blir det blant annet en heftig sprintduell mellom Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo.

– Jeg møtte både Northug og Klæbo i Kollen denne uken og begge virket gira. Disse karene, sammen med 20 landslagsløpere, alle profflagene og Johaugs comeback vil skape ville tilstander. Vi er forberedt på å ta imot nærmere 20.000 tilskuere denne helgen, forteller Hynne.

– Sommerens sterkeste startfelt

Martin Johnsrud Sundby er også blant de mange store profilene som skal stå på startstreken. Hynne er ekstremt fornøyd med å ha et A-lag av høyeste kaliber stående på startstreken.

– Vi er stolte av å presentere sommerens sterkeste startfelt. Det er resultat av målrettet jobbing av alle involverte helt siden forrige års arrangement. Vi leverer en bra pakke som både de største stjernene, skiforbundet, sponsorer og ikke minst publikum liker. For Telemark som destinasjon har dette uvurderlig verdi. To uker med sendinger på TV 2 og medietrykket som venter gleder en prosjektleder, sier Hynne.

Lørdag 30. juni sender rulleskisprinten i sin helhet på TV 2 Sumo, mens et sammendrag vil sendes på TV 2 fra kl. 22.10-23.10.

Kanalrennet dagen etter vil også sendes live på TV 2 Sumo fra kl. 13, mens et sammendrag vil sendes på TV 2 fra kl. 19.00-20.00.

Det blir også TV 2-sendt Sommershow med artister og gjester fredag 29. juni. I tillegg skal God Morgen Norge besøke Telemark tidligere i juni.