Steven Gerrard, her fra en TV-jobb i 2016. Foto:.
/ AFP PHOTO / Oli SCARFF/
Steven Gerrard, her fra en TV-jobb i 2016. Foto:. / AFP PHOTO / Oli SCARFF/

– Gerrard blir ny Rangers-manager

Steven Gerrard skal ha takket ja til Rangers-jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hevder flere britiske medier, deriblant Daily Mirror.

Ifølge avisen har Liverpool-legenden takket ja til å bli den skotske storklubbens nye manager. Det blir i så fall 37-åringens første managerjobb.

Det hevdes også at den tidligere Liverpool-spilleren Gary McAllister blir Gerrards assistent.

Ansettelsen blir trolig offentliggjort innen kort tid. Ifølge rapportene vil Gerrard overta laget etter at inneværende sesong er ferdigspilt. Den tidligere Liverpool-kapteinen har jobbet som trener for Liverpools U18-lag siden 2017.

Dermed tar han etter alt å dømme over erkerivalene til sin tidligere manager Brendan Rodgers. Celtic har vunnet seks seriemesterskap på rad etter at Rangers ble degradert til nivå fire i 2012. Søndag kan Celtic sikre sitt syvende ligamesterskap på rad, og det mot nettopp Rangers.

Glasgow-klubben ligger for øyeblikket på tredjeplass i ligaen, ti poeng bak byrival Celtic når det gjenstår fire kamper.

Rangers har hatt en turbulent retur til den skotske toppdivisjonen, og har ikke vært i nærheten av å true Celtic på toppen av tabellen. I februar 2017 fikk Mark Warburton sparken. Hans erstatter, portugisiske Pedro Caixinha, fikk fyken i oktober 2017. Da tok juniortreneren Greame Murty over, og han har ledet laget siden det.

Murtys periode som Rangers-sjef har også vært preget av utenomsportslig bråk. Nylig ble de erfarne spillerne Lee Wallace og Kenny Miller suspendert etter å ha havnet i klammeri med manageren.