Holmlia-siktet fengslet i fire uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo er fengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siktede, som er i 20-årene, meldte seg for politiet og ble formelt pågrepet klokka 21. Han er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Holmlia tirsdag, da en 18 år gammel mann ble alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i beinet.

– Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker med full restriksjoner, inkludert full isolasjon de første to ukene, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt tidligere til NTB.

Lørdag ettermiddag bekrefter politiet på Twitter at han er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene i full isolasjon.

Siktede er så langt ikke avhørt, men hans forsvarer, advokat Trygve Staff, opplyser til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk. Etterforskerne tar sikte på å komme i gang med avhør av mannen først til uka, ifølge Kraby.

På spørsmål hvordan den siktede mannen stiller seg til en begjæring om varetektsfengsling. svarte Staff fredag kveld at hans klient er «innstilt på at politiet trenger arbeidsro». Hvis han samtykker i politiets begjæring, kommer fengslingsspørsmålet trolig til å bli avgjort uten rettsmøte, i en såkalt kontorforretning.

(©NTB)