NÆRT: De to avkuttede kvinnehodene ble funnet i lignende omgivelser, bare to og en halv time unna hverandre.
NÆRT: De to avkuttede kvinnehodene ble funnet i lignende omgivelser, bare to og en halv time unna hverandre. Foto: Google Maps Skjermdump

Politiet mistenker en forbindelse etter to makabre funn

Politiet mistenker en forbindelse etter funn av to avkuttede kvinnehoder i Louisiana og Texas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to hodene skal ikke være identifisert, men det er flere likheter mellom funnene.

Begge ble funnet i nærheten av innsjøer i Texas og Louisiana.

Det første hodet ble funnet 1. mars av en fengselsinnsatt som ryddet ved en motorvei. Kvinnehodet lå i en plastikkpose.

– Det hadde definitivt ikke vært der i flere år, kanskje et par måneder, sa sheriff Ron Johnson ved Cameron Parish til KLFY-TV forrige måned.

Det andre hodet ble funnet tre uker etter, den 24. mars – også i en plastikkpose. Kroppsdelen ble oppdaget i Houston, omtrent to og en halv time fra der det første hodet ble funnet.

Saken ble først omtalt i Houston Chronicle.

Rødhårede kvinner

Begge hodene er fra kvinner med rødlig hår. Det første offeret skal ha fått utført omfattende tannlegearbeid, og det andre offeret hadde også «veldig fine tenner». Politiet mener det antyder at kvinnene ikke kan kobles til narkotikamiljøet, skriver avisen.

SKISSE: Politiet i Houston har publisert en politiskisse av det andre offeret. Foto: The Houston Police Department Homicide Division
SKISSE: Politiet i Houston har publisert en politiskisse av det andre offeret. Foto: The Houston Police Department Homicide Division

Den første kvinnen skal være hvit, mens den andre kvinnen er hvit eller av spansk opprinnelse.

I følge obduksjonsrapporten var det ingen skader på selve hodet i det første funnet, skriver WGNO, en lokal avis i Louisiana.

Ifølge lokale myndigheter skal kvinnene være i samme aldersgruppe, skriver Houston Chronicle.

Etterforsker Jake McCain ved Cameron Parish og drapsetterforsker Michael Perez ved Houston politidepartement anerkjenner likhetene ved de to sakene, og holder hverandre oppdatert på videre funn.

Etterlyser mann

Etterforskerne har lagt ut en etterlysning på en mann midt i 20-årene. Han ble sett mens han kastet en svart plastikkpose fra en bro, to uker før det andre hodet ble funnet.

HÅREKSEMPLAR: Politiet har frigitt et bilde av håret til en av kvinnene. Foto: The Houston Police Department Homicide Division
HÅREKSEMPLAR: Politiet har frigitt et bilde av håret til en av kvinnene. Foto: The Houston Police Department Homicide Division

Mannen blir beskrevet som en hvit mann med kort brunt hår, og lang pannelugg. Han skal være 1.60-1.70 meter høy.

Mannen kjørte en rusten bil, som så ut til å ha vært i flere sammenstøt. Det bakre venstre passasjervinduet manglet, og skal ha vært dekket med papp.

Mens Houston politidepartement allerede har etterlyst en person og et kjøretøy av interesse, venter politiet fortsatt på en mer detaljert beskrivelse av den første kvinnen.