Ytterligere tre personer er pågrepet etter skytingen på Fjellhamar i begynnelsen av april, hvor en mor og en sønn ble skutt gjennom et stuevindu. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2
Ytterligere tre personer er pågrepet etter skytingen på Fjellhamar i begynnelsen av april, hvor en mor og en sønn ble skutt gjennom et stuevindu. Foto: Kenneth Fossheim / TV 2

Tre nye pågripelser etter Fjellhamar-skyting

Ytterligere tre personer er pågrepet etter skytingen på Fjellhamar i begynnelsen av april, hvor en mor og en sønn ble skutt gjennom et stuevindu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dermed er til sammen fire personer pågrepet i saken.

– De pågrepne har vært i politiets søkelys, men har ikke vært tilgjengelige før nå. De har vært i utlandet, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt til NRK.

To av personene ble pågrepet tirsdag ettermiddag, og den tredje ble pågrepet onsdag. Alle tre er fengslet og siktet for medvirkning til drapsforsøk.

Det var natt til onsdag 4. april at to personer skutt i en leilighet på Fjellhamar i Akershus. Skuddene ble løsnet gjennom vinduet. En kvinne og hennes 19 år gamle sønn ble alvorlig, men ikke livstruende skadd etter skytingen.

Det var i alt sju personer i leiligheten, blant dem et barn på ett år og fire måneder. Kvinnen som ble skutt var i Norge for å besøke sine voksne barn.

Åtte dager etter skytingen, torsdag 12. april, ble den første mistenkte pågrepet i saken. Han er av utenlandsk opprinnelse.

– Den pågrepne er norsk statsborger og i begynnelsen av 20-årene, sier Sharma-Sundheim til NTB.

Politiet knytter skytingen til gjengmiljøene i Oslo-området, men kan ikke gå nærmere inn på hva de mener skal ha vært motivet bak handlingen. Politiadvokaten kan ikke si om de fant det aktuelle våpenet i forbindelse med pågripelsen torsdag.

Ifølge en kilde NRK har snakket med skyldtes skytingen en konflikt i det kriminelle miljøet på Stovner.

(©NTB)