«ER DU RASIST?» Jores Okore, her på landslagstrening med Danmark i 2012, er suspendert for å stilt akkurat det spørsmålet til dommeren etter kamp. Okore har åtte landskamper for Danmark.
«ER DU RASIST?» Jores Okore, her på landslagstrening med Danmark i 2012, er suspendert for å stilt akkurat det spørsmålet til dommeren etter kamp. Okore har åtte landskamper for Danmark. Foto: Claus Bech

Utestengt etter å ha spurt dommeren om han er rasist

– Han har vist usportslig, illojal og usømmelig adferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Er du rasist?»

Det ropte AaB-stopper Jores Okore til dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt etter søndagens oppgjør mot FC Midtjylland.

Dansken var frustrert og følte seg blant annet snytt for et frispark i forkant av Midtjyllands utligning til 3-3 - noe som også ble sluttresultatet.

Utbruddet ble fanget av danske Canal 9s kameraer og mikrofoner, og Det danske fotballforbundets disiplinærkomité besluttet å åpne en sak mot Okore.

Nå er det besluttet at den tidligere Aston Villa-spilleren får to kampers karantene.

– Fotballens disiplinærinstans har kommet frem til at Jores Okores kommentar har vært et overtramp mot en etisk kodeks, og at han har vist usportslig, illojal og usømmelig adferd, skriver disiplinærkomiteen ifølge bt.dk.

Etter kampen var Okore kjapt på plass i dommergarderoben for å unnskylde seg, men

– Etter å ha summet meg i garderoben, gikk jeg til dommerens garderobe og unnskyldte meg for min reaksjon og min bemerkning. Samtidig beklaget Jørgen at han hadde oversett forseelsen ved Midtjyllands siste mål, sa AaB-stopperen etter kampslutt.

Det holdt ikke til å unngå karantene. Okore må nå stå over oppgjørene mot nettopp FC Midtjylland og Horsens.