Store politistyrker jobber ved ulykkesstedet fredag morgen.
Store politistyrker jobber ved ulykkesstedet fredag morgen. Foto: Tore Østby / Rørosnytt

Røros: Stakk fra politiet, kjørte av veien og omkom

Spesialenheten er varslet etter en dødsulykke på Røros i Sør-Trøndelag i natt. Politiet vet fortsatt ikke hvem avdøde er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 02.13 natt til fredag fikk operasjonssentralen til politiet meldinger om at føreren av en bil ikke ville stanse for politikontroll i sentrum av Røros.

– Bilen tiltrakk seg oppmerksomhet fordi den holdt høy hastighet. Kjøretøyet ble borte fra patruljen, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Øystein Sagen til TV 2.

Politiet kjørte etter bilen. Etter to minutter så patruljen av bilen hadde kjørt av veien. De befant seg da cirka halvannen kilometer syd for Røros sentrum.

– De tok seg frem til bilen som hadde store materielle skader. Føreren var hardt skadd og helsepersonell ble rekvirert til stedet. En lege erklærte at føreren var død på stedet, sier Sagen.

Ved 12-tiden fredag er avdøde vet politiet fortsatt ikke hvem avdøde er. Kriminalteknikere har dratt til St. Olavs Hospital i Trondheim for å forsøke å skaffe en sikker identitet.

Bileieren hadde lånt bort kjøretøyet til en person. Det er trolig denne personen som omkom i ulykken, men dette vet foreløpig ikke politiet med sikkerhet.

Spesialenheten er varslet om hendelsen og vil etterforske saken. Kriminalteknikere har fredag jobbet på åstedet og veien har vært sperret i mange timer.

Politipatruljen som var involvert i oppdraget har fått oppfølging på det lokale lensmannskontoret.

På E6 ved Kløfta i Akershus endte i natt en biljakt som pågikk i to fylker og flere kommune. Det hele endte med at politiet kjørte inn i førerens bil for å få ham til å stoppe.