Bilen havnet på taket etter at politiet kjørte inn i den. (Foto: Remi Presttun)
Bilen havnet på taket etter at politiet kjørte inn i den. (Foto: Remi Presttun)

Her endte biljakten som pågikk i to fylker og flere kommuner

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham på E6. Mannen er ifølge politiet uskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta i Akershus, klokka 3.46 natt til fredag. Politiet opplyser at de kjørte i 19-åringens bil for å hindre ham i å legge seg i motgående kjørefelt på E6.

Bilder fra stedet viser at bilen havnet på taket.

Før dette hadde de fulgt etter bilen i minst ti minutter etter at føreren hadde stukket fra en politikontroll.

– Det var to gutter i bilen. Føreren var 19 og passasjeren var 17, opplyser jourhavende jurist Ivar Johansen i Øst politidistrikt til NTB.

Passasjeren kom uskadd fra hendelsen, mens føreren ble kjørt til Ullevål sykehus med det som først ble betegnet som kritiske skader. Rundt klokka 5 kunne politiet melde at han framsto uskadd etter å ha blitt undersøkt på sykehuset.

Ferden startet i Skarnes i Hedmark hvor bilen ble forsøkt stoppet i kontroll. Det ble blant annet forsøkt å stoppe den med spikermatte, uten at det hjalp.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Spesialenheten er rutinemessig varslet.