KAN BLI SOLGT: Fulham-eieren vil kjøpe Wembley, men det er ikke fotballaget som skal nyte godt av arenaen.
KAN BLI SOLGT: Fulham-eieren vil kjøpe Wembley, men det er ikke fotballaget som skal nyte godt av arenaen.

Styrtrik forretningsmann vil kjøpe Wembley

NFL-lag kan innta den ærverdige arenaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Englands Fotballforbund (FA) bekreftet torsdag at det har kommet bud på ærverdige Wembley stadion.

Avisen The London Evening Standard skrev torsdag at milliardæren Shahid Khan, som blant annet eier fotballklubben Fulham og NFL-klubben Jacksonville Jaguars, er mannen bak budet på 5,56 milliarder kroner.

– Vi kan bekrefte at FA har mottatt et bud på kjøp av Wembley stadion, heter det i en pressemelding fra FA.

Ifølge Standard skal Khan har kommet til enighet med FA-sjefen Martin Glenn om å flytte eierskapet av landskamparenaen over på utenlandske hender for første gang i Wembleys historie.

Forslaget, som har kommet som et sjokk på mange, ble lagt fram for et samlet FA-styre torsdag.

Skal huse NFL-lag

I en melding lagt ut på Fulhams nettsider, understreker Khan at det ikke vil bli klubbens nye hjemmebane dersom han ender opp med å kjøpe arenaen.

Fulham, som har vært i enorm form så langt i år og har en god mulighet til å rykke opp til Premier League, vil fortsette å spille på Craven Cottage.

Det er eierskapet i NHL-laget Jacksonville Jaguars som gjør at Khan ønsker å kjøpe Wembley.

– Jaguars har spilt hjemmekamper i grunnserien på Wembley de fem siste sesongene og vil fortsette å gjøre det minst til 2020-sesongen. Kampene Jaguars spiller på Wembley er essensielle for den økonomiske stabiliteten til Jaguars i Jacksonville, som er en de minste markedene i NFL. Om eierskapsinteressene mine inkluderte Wembley, ville det beskytte Jaguars posisjon i London på en tid der andre NFL-lag forståelig nok er i ferd med å bli mer interessert i denne fantastiske byen. Jo sterkere Jaguars er i London, jo mer stabil og lovende vil Jaguars' fremtid være i Jacksonville, skriver Khan.

Wembley, som har en tilskuerkapasitet på 90.000 tilskuere, ble gjenåpnet i 2007 etter en sju år lang ombygging som kostet 8,42 milliarder kroner.

Khan er en pakistanskfødt amerikansk milliardær som har gjort seg rik på salg av bildeler.

(©NTB/TV 2)