FORLOVER: Prins Harry har spurt storebror om å være hans forlover. Her er begge avbildet på prins Williams bryllupsdag i 2011.
FORLOVER: Prins Harry har spurt storebror om å være hans forlover. Her er begge avbildet på prins Williams bryllupsdag i 2011. Foto: Paul Rogers / NTB scanpix

Prins William blir brorens forlover

Prins William blir lillebror Harrys forlover når han gifter seg med Hollywood-stjernen Meghan Markle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Harry (33) har spurt storebror prins William (35) om å være hans forlover, melder Kensington Palace på Twitter.

Ifølge det britiske kongehuset er William beæret over å ha blitt spurt, og ser frem til å støtte sin lillebror i St. Georges kapell i Windsor den 19. mai.

Da prins William giftet seg med hertuginne Kate i 2011, var det Harry som sto ved hans side som forlover.

Skal se fotballkamp på bryllupsdagen

– En veldig hyggelig nyhet, som mange britiske hoffreportere faktisk hadde avskrevet etter hvert. Det ultimate beviset på hvor nært de to brødrene står hverandre. Harry var jo Williams forlover i 2011, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Det blir en hektisk dag for prins William, som samme dag som bryllupet har planer om se en fotballkamp i London.

– William får sannelig en travel lørdag 19. mai. Etter vielsen og farmorens mottakelse på Windsor Castle, skal han etter planen en svipptur til London for å se en fotballkamp, før han vender tilbake til Windsor og den private bryllupsfesten på kvelden.

Avslørte brudekjole-detaljer

Den store dagen nærmer seg med stormskritt, og det er spesielt ett spørsmål britene er opptatt av: Hvordan brudekjole skal Meghan Markle ha, og hvem skal designe den?

Motemagasinet Vanity Fair fått tak i opplysninger om Markles kledning, og de kan avsløre at hun angivelig ikke vil ha én kjole, men to.

Den tidligere «Suits»-skuespilleren skal ha en tradisjonell brudekjole på mottakelsen og under seremonien, og senere bytte til en glamorøs, mer sofistikert kjole for kveldens fest.

Ved å velge to kjoler følger hun i hertuginne Kates fotspor. Hun hadde to ulike kjoler da hun giftet seg i april 2011.

– Brudekjolen skal være tradisjonell og elegant. Det er snakk om blonder og ermer, og Meghan har jobbet tett med designeren, som har taushetsplikt, sa den anonyme kilden til magasinet.