Onsdag ble navnet til prins William og hertuginne Kates sønn, offentliggjort.
Onsdag ble navnet til prins William og hertuginne Kates sønn, offentliggjort. Foto: John Stillwell

Avslører navnet på den nye prinsen

Navnet på kongefamiliens nyeste lille tilskudd er offentliggjort. Den lille prinsen skal hete Louis Arthur Charles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag 23. april fikk den britiske kongefamilien et nytt medlem.

Den lille gutten ble født klokken 11.00 lokal tid, og veide 3,8 kilogram.

Åtte timer senere dukket de stolte foreldrene opp, sammen med sin lille prins, utenfor sykehuset St. Marys i Paddington i London.

Prins William og hertuginne Kate ønsket ikke å vite barnets kjønn på forhånd, og dermed har kjendispressen foreslått både jente- og guttenavn.

Arthur, Edward, Albert, Frederick, Louis, James, Charles og Richard har blant annet blitt trukket frem som aktuelle guttenavn.

I dag offentliggjorde Kensington Palace hva den det nyeste tilskuddet i kongefamilien skal hete. Den lille gutten har fått navnet Louis Arthur Charles.

– Det fransklignende hovednavnet «Louis» var nok litt uventet, spesielt fordi det også er storebror Georges tredje navn. Navnet kommer fra Lord Louis Mountbatten, en onkel av prins Philip og mentor for prins Charles, som ble drept av IRA. Mountbatten var også en god venn av kong Olav. Pappa William har for øvrig «Louis» som det siste av sine fire navn, forklarer TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, og legger til:

– «Arthur» er et gammelt britisk kongenavn og forhåndsfavoritt hos bookmakerne. «Charles» er selvsagt etter lilleprinsens farfar, som nå endelig har møtt sitt nye barnebarn etter at han har vært utenlands i offisielt ærend.

Louis Arthur Charles er nummer fem i arverekken til den britiske tronen. Prins William er den eldste sønnen til prins Charles, og er nummer to i arverekkefølgen til den britiske tronen, etter sin far. Prins George er nummer tre i rekkefølgen, og prinsesse Charlotte er nummer fire.

Prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) besøkte sin nyfødte lillebror, hånd i hånd med prins William mandag 23. april.
Prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) besøkte sin nyfødte lillebror, hånd i hånd med prins William mandag 23. april. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo

.