Er det en SUV? Eller er det en sedan? Svaret er ja takk, begge deler!
Er det en SUV? Eller er det en sedan? Svaret er ja takk, begge deler!

Lyst på noe heeelt annerledes? Sjekk denne!

Her snakker vi spesiell luksus!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kinesiske markedet blir stadig viktigere for verdens bilprodusenter. Det gjelder også for de som driver med dyre og eksklusive biler. Antallet rike kinesere har vokst kraftig de siste årene – de er dermed også en svært viktig kjøpegruppe for luksusbiler.

Samtidig er definisjonen av hva som er luksus på mange områder temmelig forskjellig i Kina, sammenlignet med Europa og USA. Og det må bilprodusentene naturligvis tilpasse seg.

Øst møter vest

Når Mercedes-Maybach nå viser et nytt luksuskonsept på bilutstillingen i Beijing, er det ikke vanskelig å se at det er skreddersydd det kinesiske markedet. Her har de nemlig kommet opp med noe såpass spesielt som en diger "offroad-sedan", naturligvis spekket med all tenkelig luksus.

Her har vi et godt eksempel på "øst møter vest". SUV-er har i flere år vært det hotteste i vår del av verden. I Kina er det fortsatt mer status med sedan, og da helst så stor sedan som mulig. Det er ikke tilfeldig at mange storbiler selges i XXL-utgaver i Kina.

Kanskje kommer din neste bil fra Kina?

Denne fronten kommer vi til å få se mer av på kommende modeller fra Mercedes-Maybach.
Denne fronten kommer vi til å få se mer av på kommende modeller fra Mercedes-Maybach.

Voldsomme dimensjoner

Har du kommet deg opp og frem i livet i Kina, er baksetet i en diger sedan det naturlige stedet å sitte, mens du blir kjørt rundt av en sjåfør.

Baksetet vil bli et godt sted å være!
Baksetet vil bli et godt sted å være!

Mercedes-Maybach tar altså dette et hakk videre. Konseptbilen Vision Ultimate Luxury er enkelt sagt en kombinasjon av SUV-understell og sedankarosseri. Den høybygde bilen skal ha god fremkommelig og sluke dårlig veistandard, samtidig som hovedpersonen i baksetet skal ha det maksimalt komfortabelt.

Det gjenspeiler seg også i plassen. Bilen er voldsomme 5,26 meter lang og godt over 2 meter bred. Det betyr at den for eksempel er betydelig større enn den digre SUV-en GLS som i dag troner øverst i SUV-utvalget fra Mercedes.

Meget spesiell hekk, med todelt bakrute.
Meget spesiell hekk, med todelt bakrute.

WOW – for en bil!

Luksus-SUV i 2019

Innvendig er det mykt, mykt skinn, ekte treverk og detaljer i gull som gjelder. Konseptbilen har elektrisk drivlinje, med en motor for hvert hjul.

Det er tvilsomt at dette konseptet noen gang kommer i produksjon. Dette er mer et utstillingsvindu for Mercedes og deres satsing på undermerket Maybach. Men det er ventet at de vil ta med seg flrere elementer fra dette, over i en ny luksus-SUV.

Den skal baseres på neste utgave av nettopp Mercedes GLS, men få en rekke oppgraderinger i forhold til den. Målsetningen er at nykommeren skal kunne ta opp kampen mot biler som Range Rover, Porsche Cayenne og Bentley Bentayga. Den første SUV-en fra Mercedes-Maybach er ventet å være klar for lansering til neste år.

Slett ikke dårlige arbeidsforhold for sjåføren her.
Slett ikke dårlige arbeidsforhold for sjåføren her.

Det er én Maybach i Norge, den ble 250.000 kroner billigere

Se video: Dette er heftige saker fra Maybach!