Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Vil ha mer etterforskning i Tina Jørgensen-saken

Det er innkalt til pressekonferanse om den uoppklarte drapssaken der Tina Jørgensen ble ble funnet drept 26. oktober 2000.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kripos har konkludert med at Sør-Vest politidistrikt bør iverksette videre etterforskning i Tina Jørgensen-saken, men i begrenset omfang.

Dette kommer frem i en ny rapport fra Kripos.

Det var politimester Hans Vik i Sørvest politidistrikt som i oktober 2016 anmodet seksjon for alvorlige uoppklarte saker i Kripos – populært kalt cold case-enheten – om å gjennomgå den uoppklarte drapssaken.

Kripos har nå levert sin rapport etter gjennomgangen. De konkluderer med at politidistriktet bør iverksette videre etterforskning, men i et begrenset omfang, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag. Torsdag ettermiddag klokken 13 holder politiet en pressekonferanse om saken.

Ifølge NRK har Kripos fått inn opplysninger i løpet av vinteren som gjelder personer som aldri tidligere har vært del av drapsetterforskningen.

– Jeg er veldig glad for at politiet nå vil konsentrere seg om nye spor, og teorier som ikke har vært etterforsket til bunns tidligere. Det er jo ikke nødvendig å etterforske det de allerede har sjekket, sier Torunn Austdal Rasmussen, Tinas mor, til NRK.

Den 20 år gamle jenta forsvant sporløst etter en kveld på byen i Stavanger 24. september 2000. 26. oktober samme høst ble hun funnet i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen fastslo at hun var blitt slått i hjel.

​​I midten av september 2015 ble fire menn i 30-årene pågrepet, siktet for drap eller medvirkning til drap. De fire ble løslatt i begynnelsen av oktober, og siktelsen mot de fire ble henlagt etter nesten ett år.