MÅ SLUTTE: Magnus Powell i Sandefjord.
MÅ SLUTTE: Magnus Powell i Sandefjord. Foto: Teigen, Trond Reidar

Sandefjord kvitter seg med treneren

Magnus Powell er ferdig i klubben etter bare tre måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Sandefjord på sine nettsider.

De skriver: «Magnus Powell ble ansatt som ny hovedtrener i Sandefjord Fotball 16. januar. Etter en totalvurdering, basert på manglende resultater og i dialogen med spillergruppen, valgte partene og avslutte arbeidsforholdet.

Sandefjord Fotball takker Magnus for jobben og ønsker han lykke til videre.»

Dermed ble det med tre måneder, og seks Eliteserie-kamper som sjef for den svenske treneren.

– Elendig match

Han tok over etter Lars Bohinen som etter forrige sesong valgte å gå til Aalesund, til tross for at det var et divisjonssteg ned.

TV 2 vet at det har vært dårlig kjemi mellom spillergruppen og treneren hele veien, og at Powell aldri fikk grepet om garderoben. Spillerne har vært klare på hva de ønsket, og klubben hadde til slutt ikke noe annet valg enn å fjerne Powell.

– Magnus følte at han hadde utfordringer med å få til det vi ønsket, både med tanke på prestasjoner og å få den uttellingen vi ønsker oss. Da kom man til et punkt der man fant ut at det ble for vanskelig, til tross for at det var kort tid etter at han ble ansatt, sier daglig leder i Sandefjord, Per Ketil Berg til TV 2.

– Så spillergruppen ønsket en endring?

– De følte at det var vanskelig å få til en god retning og å få det optimale ut av Magnus og gruppa.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen stusser over hele prosessen:

– Dette har vært en "elendig match" fra dag én. Powell har et helt ulikt syn på fotball enn det Bohinen hadde, og derfor var det svært overraskende at de hentet en helt annen type trener. Sandefjord og Bohinen hadde brukt flere år på å bygge opp en stall og et lag som kunne spille den type fotballen Sandefjord har spilt de siste sesongene, og så kommer det inn en trener som egentlig skal gjøre det meste annerledes. Allerede i vinter var det veldig mye murring både i garderoben og ellers i klubben, sier Mathisen.

Kritisk til ledelsen

En viss optimisme ble det etter 4-1-seieren over Start borte, men så har det gått skeis igjen.

– Sandefjord har sett ut som det klart svakeste laget i Eliteserien, men selv om de på banen har prestert dårlig - har de som var ansvarlig for ansettelsen av Powell vært enda dårligere, sier Mathisen.

– Hva slags research ble gjort i forkant? Hvilke referanser sjekket de før Powell ble signert? Visste de ikke at Powell spiller en helt annen type fotball enn det Bohinen gjør? De har jo hatt styrevedtak på hvilken formasjon de vil spille, og så henter de allikevel inn en trener som spiller en helt annen formasjon? Dette er rett og slett skrekkeksempelet på elendig ledelse av en fotballklubb, for når man må sparke sin nye trener før sesongen egentlig er kommet i gang er det verdens klareste bevis på at dere flere som burde finne seg andre ting å gjøre i Sandefjord.

Selvransakelse

Per Ketil Berg i Sandefjord innrømmer at dette ikke var fullklaff.

– Med fasit i hånd kan man si at det var en bom. Samtidig så hadde vi veldig tro på det. Vi mente at det lå gode forutsetninger i bom for å lykkes, men når man ikke klarer å få til et godt klima for samarbeid, så har man ikke truffet, sier Berg.

– Hva sier du til dem som mener spillestilen og trenerne var for forskjellige?

– Vi var opptatt av at vi skulle videreføre spillestilen og identiteten, og deretter utvikle det. Det var Magnus også innstilt på. Selv om han har en annen bakgrunn, var han veldig ivrig på det. Til sjuende og sist krever det at man tror på det sammen, og får samarbeidet til å fungere.

– Forstår du dem som stiller spørsmål ved dem som står for ansettelsen i utgangspunktet?

– Ja. Man må alltid stille spørsmål ved det som blir gjort med rekruttering av spillere og trenere, og prosessene rundt det. Vi må ta lærdom av dette, det er det ikke noe tvil om. Slik er det, og det må vi finne oss i.

Sandefjord ligger på 12.plass med fem poeng på sesongens første seks kamper. Neste runde kommer serieleder Brann på besøk.

TV 2 har ikke lyktes i å komme i kontakt med Magnus Powell onsdag kveld.