Start kan bli tvunget ut på ny keeperjakt etter skade på kriseløsningen

Aron Sigurdarson reddet Starts første poeng siden seriepremieren, men kristiansanderne kan igjen stå med keeperkrise etter kampen mot Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Start 1-1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Det så ut til å gå mot det femte strake ligatapet for Start etter at Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen i bunnkampen på Nadderud etter 70 minutter, men sju minutter før full tid stakk Aron Sigurdardson i bakrom og utlignet til 1-1.

Dermed ligger lagene fortsatt på de to siste plassene i Eliteserien med fire poeng hver. Det samme har Bodø/Glimt og Lillestøm. Stabæk står fortsatt uten seier når seks serierunder er spilt.​

Et stort skår i gleden for Start var imidlertid at Jonas Deumeland måtte ut med det som så ut til å være en lårskade. Tyskeren ble hentet inn på dispensasjon forrige uke og debuterte mot Rosenborg.

– Det er keeperkrise i Start igjen. Nå må de få dispensasjon igjen, og det tror jeg Start får. Det er ikke lenge igjen til en viktig hjemmekamp mot Haugesund, og jeg regner med at det sportslige apparatet tar noen telefoner allerede på bussen på vei hjem fra Nadderud, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Nå vet vi ikke hvor lenge Deumeland er ute ennå, men han kan ikke stå i mål med vondt i låret. Det var en risiko ved å hente en keeper som nesten ikke har spilt fotball de siste årene, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

– Nok en tabbe av Boujar

Håkon Opdal skadet ankelen under oppvarmingen før kampen mot Vålerenga og er ute i om lag to månder. Erstatteren Benjamin Boujar leverte ingen stor forestilling i sin Eliteserie-debut i 1-6-tapet for Vålerenga.

– Han kastet inn tre av målene, sa Mathisen i FotballXtra-studio søndag.

Boujar gjorde en ny svak involvering da han ble kastet inn for Deumeland ti minutter ut i andre omgang.

– Keeperkrisen fortsetter. Det så ut til at Start hadde funnet en solid skade, og så kommer Boujar inn og gjør nok en tabbe. Det skal være mulig å avverge den, selv om det ikke bare er hans skyld. Ohi lar seg ikke be to ganger der, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Jeg er bedre enn det jeg viser

Starts andrekeeper mener han har et høyere nivå inne.

– Det kom brått på som alltid når man blir kastet inn som andrekeeper. Det er rollen man har som andrekeeper, men det var kjedelig å få den i sekken med en gang. Det var min feil. Jeg skal ta returen, men den blir av. Det er så irriterende og ødelegger for laget. Vi klarte å hente oss fint inn og få det ene poenget, så det er positivt. Jeg er bedre enn det jeg viser for øyeblikket. Jeg har mer inne, sier Benjamin Boujar til TV 2.

Boujar kan belage seg på å stå søndagens hjemmekamp mot Haugesund.

– Jonas Deumeland sliter med tanke på søndag, så Benjamin kommer inn. Han vil gjøre det OK, sier Start-trener Mark Dempsey til TV 2.

Start sto uten et eneste poeng siden 4-1-seieren over Tromsø i premieren.

– En ekstremt viktig scoring for Start, og i de situasjonene er Sigurdarson sikker. Han scoret et par slike mål i første runde av cupen mot Vigør. Når Stabæk åpner forsvaret sitt på den måten, blir de straffet, sier Mathisen.

Start-spiller Kasper Skaanes måtte også ut med skade like før pause.