SYKMELDT: Kong Harald er sykmeldt ut uken. Her er Kongen avbildet under en høytidelig audiens på slottet torsdag forrige uke.
SYKMELDT: Kong Harald er sykmeldt ut uken. Her er Kongen avbildet under en høytidelig audiens på slottet torsdag forrige uke. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Kong Harald er sykmeldt

Hans Majestet Kongen er sykmeldt ut uken, melder Kongehuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske kongehus melder på sine nettsider at kong Harald er sykmeldt på grunn av overbelastning og smerter i den ene foten.

Kongen vil være sykmeldt ut uken. I den tiden kong Harald er syk, vil kronprins Haakon være regent i henhold til Grunnlovens § 41, opplyser Kongehuset.

Operert tidligere

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier Kongen har hatt problemer med beina i en årrekke, og at han et par ganger tidligere er operert.

– Heldigvis har Kongen folk rundt seg som passer godt på ham, og livlegen har nok rådet ham til å ta en liten time-out, sier Totland.

Kronprinsparet befinner seg for tiden i Baltikum på offisielt besøk. Kronprinsen vil nå altså overta som regent i sin fars fravær, og blant annet lede statsråd på Slottet fredag.

– Først og fremst vil jeg ønske Hans Majestet en god og snarlig bedring. Vi må ikke glemme at kong Harald er blitt en mann på 81 år, og at han fortsatt er svært så aktiv i sin jobb. Og han gir virkelig fortsatt «Alt for Norge», sier Totland.

Må avstå fra oppgaver

I det offisielle programmet til kong Harald står det at han torsdag skulle arrangere medaljemottakelse for mottakere av Kongens Fortjenstmedalje sammen med dronning Sonja.

I tillegg til statsråd på fredag, skulle Kongen være til stede under markeringen av Det Norske Samlagets 150-årsjubileum i Det Norske Teatret på lørdag.

Dette er oppgaver som nå vil utføres av Kronprinsen.