Entrecôte med fennikelsalat.
Entrecôte med fennikelsalat. Foto: Bra godt / TV 2

Klarer du å lage disse rettene like godt som Klaus Sonstad?

Bra godt (TV 2): Prøv deg på rettene Klaus Sonstad lagde for å bestå «Svenneprøven».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Entrecôte med fennikelsalat

Dette trenger du:

  • 2 stk 150 g entrecote - godt marmorert

Hasselbackpoteter:

  • 4 stk medium store Asterix-poteter
  • 0,5 dl revet parmesan
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 3 ss smør
  • salt og pepper

Skjær av siden på potetene slik at de ligger støtt. Skjær poteten i tynne skiver, men ikke skjær helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.

Sett potetene i en ildfast form og ha smør, hakket hvitløk, revet parmesan over. Krydre med salt og pepper.

Stek på 200 C i 40-50 min.

Fennikel-salat:

  • En stor fennikel
  • Et rødt eple
  • 1 sitron
  • 2-3 ss olivenolje

Finhakk fennikel og riv eple på rivjern. Bland med saften av en sitron og olivenolje.

Estragonaioli:

  • 2 dl rapsolje
  • 2 eggeplommer (romtempererte)
  • 2 ts sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • salt/pepper etter smak
  • 3 kvaster fersk estragon

Hell alle ingrediensene unntatt olje, hvitløk og estragon i en høy og smal beholder.

Sett stavmikseren i bunnen og hell over oljen forsiktig. Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren og ettersom man ser at emulsjonen starter, løfter man litt på stavmikseren.

Ett minutt senere er majonesen ferdig. Bland i finhakket hvitløk og estragon.

Yoghurtis med jordbær. Foto: Bra godt / TV 2
Yoghurtis med jordbær. Foto: Bra godt / TV 2

Yoghurtis med jordbær

  • 1/2 liter gresk yoghurt
  • 1 dl flytende honning
  • Vaniljefrø fra en stang
  • 300 gram frosne jordbær
  • 0,5 dl mandelflak
  • Ispinner

Rist mandlene i en stekepanne og finhakk dem. Visp sammen yoghurt, mandler, honning og vaniljefrø i en bolle, men spar 2 ss av yoghurten.

Kjør bær i blender med 2 ss yoghurt og litt honning.

Fyll lagvis i små kopper eller isformer, stikk i pinner og frys i minst 3 timer.​

Hvordan det går med Klaus Sonstad på svenneprøven ser du i siste episode av «Bra godt» på TV 2 i kveld.

Eller på Sumo når du vil.

Berit Nordstand og Klaus Sonstad. Foto: Bra godt / TV 2
Berit Nordstand og Klaus Sonstad. Foto: Bra godt / TV 2