Klarer du å lage disse rettene like godt som Klaus Sonstad?
Bra godt (TV 2): Prøv deg på rettene Klaus Sonstad lagde for å bestå «Svenneprøven».
Entrecôte med fennikelsalat
Dette trenger du:
- 2 stk 150 g entrecote - godt marmorert
Hasselbackpoteter:
- 4 stk medium store Asterix-poteter
- 0,5 dl revet parmesan
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 3 ss smør
- salt og pepper
Skjær av siden på potetene slik at de ligger støtt. Skjær poteten i tynne skiver, men ikke skjær helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen.
Sett potetene i en ildfast form og ha smør, hakket hvitløk, revet parmesan over. Krydre med salt og pepper.
Stek på 200 C i 40-50 min.
Fennikel-salat:
- En stor fennikel
- Et rødt eple
- 1 sitron
- 2-3 ss olivenolje
Finhakk fennikel og riv eple på rivjern. Bland med saften av en sitron og olivenolje.
Estragonaioli:
- 2 dl rapsolje
- 2 eggeplommer (romtempererte)
- 2 ts sennep
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 fedd hvitløk, hakket
- salt/pepper etter smak
- 3 kvaster fersk estragon
Hell alle ingrediensene unntatt olje, hvitløk og estragon i en høy og smal beholder.
Sett stavmikseren i bunnen og hell over oljen forsiktig. Deretter er det bare å gi gass på stavmikseren og ettersom man ser at emulsjonen starter, løfter man litt på stavmikseren.
Ett minutt senere er majonesen ferdig. Bland i finhakket hvitløk og estragon.
Yoghurtis med jordbær
- 1/2 liter gresk yoghurt
- 1 dl flytende honning
- Vaniljefrø fra en stang
- 300 gram frosne jordbær
- 0,5 dl mandelflak
- Ispinner
Rist mandlene i en stekepanne og finhakk dem. Visp sammen yoghurt, mandler, honning og vaniljefrø i en bolle, men spar 2 ss av yoghurten.
Kjør bær i blender med 2 ss yoghurt og litt honning.
Fyll lagvis i små kopper eller isformer, stikk i pinner og frys i minst 3 timer.
Hvordan det går med Klaus Sonstad på svenneprøven ser du i siste episode av «Bra godt» på TV 2 i kveld.
Eller på Sumo når du vil.