NRK: Norsk politi vurderer å sende etterforskere til Sør-Afrika

Leteaksjonen i Sør-Afrika etter Marie Sæthre Østbø (20) trappes trolig ytterligere ned. Norsk politi diskuterer hva de nå skal gjøre i saken, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søket etter den savnede norske studenten i Sedgefield i Sør-Afrika fortsatte med politihunder onsdag, men trappes deretter trolig ned.

20-åringen forsvant onsdag kveld i forrige uke etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som skapte vanskeligheter for søk med båt.

Capsen som ble funnet ved Marie Sæthre Østbøs eiendeler, er nå sendt til teknisk analyse i Cape Town. Nå diskuterer norsk politi hva de skal gjøre i saken, skriver NRK.

Foreløpig har norsk politi ikke tilbudt bistand i etterforskningen, men nå vil Kripos igjen ta kontakt med sørafrikansk politi.

– Vi kommer til å tilby bistand og hjelp opp mot den etterforskningen som pågår der nede, opplyser politiførstebetjent i Sørvest politidistrikt, Hans-Christian Hetland, til NRK. Han sier det vurderes å sende folk til Sør-Afrika.

I Stavanger jobber fire etterforskere for fullt for å komme nærmere svaret på hvor Østbø befinner seg. I tillegg er flere av Kripos sine etterforskere koblet inn i saken.

(©NTB)