Lag ditt eget sjokoladepålegg

Klart du skal unne deg litt sjokoladepålegg av og til. Og det lager du helt enkelt selv.

Sjokoladepålegg med nøtter - laget helt selv! Foto: Bra godt / TV 2
Sjokoladepålegg med nøtter - laget helt selv! Foto: Bra godt / TV 2

Byggotto med lakseloin og grønn salat

Dette trenger du:

  • 5 dl byggryn (øko hele nakenbygg)
  • 2 ss myse (Molkosan)
  • 1 liter vann
  • 6 dl kraft (kyllingkraft)
  • 4 ss smør (Røros)
  • 1 gul løk, finhakket
  • 100g sopp, smaksrik type eks aromasopp, kantarell og lignende.
  • 4 fedd hvitløk. Finhakket
  • 1 dl eplejuice (evt. rest av litt hvitvin)
  • 1 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • 100g parmesan, revet
  • havsalt og pepper
  • Lakseloin, 150-200 g pr pers
  • ruccola
  • vårløk
  • agurk

Slik gjør du:

Legg byggryn i vann med myse over natten.

Kok opp 6 dl kraft (ekte kyllingkraft eller økologisk buljongpulver og vann), ha i de bløtlagte byggrynene og la dem putre under lokk i ca.45 minutter.

Surr løken til den er blank sammen med sopp.

Ha så i hvitløk og kokte byggryn. Rør godt.

Tilsett kraft og eplejuice og la væsken koke godt inn (det tar 10 minutter)

Rør inn smør og revet parmesan.

Smak til med havsalt og pepper.

Lag grønn salat av ruccola, vårløk og agurk. Stek lakseloin i panne.

Sjokoladepålegg

Dette trenger du:

  • 200 g bløtlagte og tørkede nøtter eller mandler
  • 5 ss honning
  • 1 dl vann
  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ss kakao
  • 2 ss olivenolje
  • en liten klype salt
  • brødskive til servering

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 C.
  2. Rist mandlene eller nøttene i en tørr panne i 6-8 minutter. De ferdigstekte nøttene kan gnis i en kjøkkenhåndduk for å fjerne skallet om ønskelig.
  3. Kok opp vann og smør, tilsett honning, og bland dette med nøttene i en kjøkkenmaskin. Kjør dette til en jevn masse.
  4. Brekk opp sjokolade og tilsett den sammen med kakao, olje og salt.
  5. Kjør videre til slett pålegg