BRÅK: De fleste Roma-supporterne på tribunen oppførte seg bra, men i timene før kampstart kokte det utenfor Anfield.
BRÅK: De fleste Roma-supporterne på tribunen oppførte seg bra, men i timene før kampstart kokte det utenfor Anfield. Foto: Oli Scarff

Roma beklager supporternes oppførsel

Klubben vil samarbeide med Liverpool, Uefa og myndighetene for å straffe de involverte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Merseyside-politiet arresterte tirsdag to menn fra Roma, mistenkt for drapsforsøk på en 53 år gammel mann før Liverpools mesterligasemifinale mot Roma.

Flere politifolk ble tilkalt til puben Albert omkring ti minutter før kampstart etter meldinger om et «alvorlig overfall». Mannen var påført en hodeskade og ble fraktet til sykehus. Tirsdag kveld var tilstanden hans kritisk, opplyste politiet.

Roma tar nå avstand fra supporternes oppførsel i en pressemelding.

– Roma fordømmer på det sterkeste oppførselen til en liten del av de tilreisende supporterne. De bragte skam over klubben og de mange supporterne som oppførte seg bra. Det er ikke rom for denne type avskyelig oppførsel i fotball, og klubben samarbeider nå med Liverpool, Uefa og myndighetene. Våre tanker og bønner er med den 53 år gamle Liverpool-supporteren som er på sykehus, skriver klubben.

Politiet opplyser at i alt ni menn mellom 20 og 43 år ble arrestert for diverse lovbrudd før og etter kampen.

Ifølge politiet har vitner meldt om at offeret ble slått med et belte og deretter falt i bakken. Hammere skal også ha vært sett på stedet. Ifølge flere britiske medier var det omkring 80 Roma-tilhengere som løp mot puben der Liverpool-fans oppholdt seg.

Liverpool fordømmer angrepet.

«Liverpool FC er i sjokk og forferdet over at en Liverpool-supporter er i kritisk tilstand etter å ha blitt angrepet før mesterligakampen mot Roma.», heter det i en uttalelse på klubbens hjemmesider.

«Tankene våre er med offeret og hans familie i denne svært traumatiske tiden. Vi vil tilby dem vår fulle støtte.», står det videre. Klubben opplyser også at den har vært i kontakt med nødetatene siden hendelsen og vil fortsette å bistå i etterforskningen.